Calypso

Calypso - Spahić, Ognjen | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Spahić, Ognjen
DIMENZIJA
6,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Calypso.pdf
ISBN
2028512800071

OPIS

Kada Martin Dedijer odluči dokrajčiti svijet porodice Dedijer, svijet koji je svojim životom i smrću omeđio njegov otac mo­replovac Maksim, čiji je život završio na dnu Crnoga mora u brodolomu trgovačkog broda Bianca Stella, učinit će to bez­uvjetno i zauvijek viseći s crnogorice u blizini grada u kojem je odrastao. Niti užeta na kojem visi odmotat će i zlehudu sudbu familije Dedijer od praoca Toda i njegove sestre Natalije, preko oca mu Maksima i majke Marije do najskrivenije obiteljske tajne. Zgusnut, bez prekida, bez dijaloga, u jednom poglavlju, majstor­ski ispisan, minuciozno stvoren, Calypso je tour de force Ognjena Spahića. Njegov Martin amblemski je junak posttranzicije, on je Telemah koji prateći sjeme svoga oca luta od stana u kojem odrasta do odavno napuštenog planinskog sela koje čuva tek prazan grob s Maksimovim imenom. U svojim traženjima on svakoga puta dolazi do središta labirinta, ali njegova nit tek je nit užeta. Tragedija porodice Dedijer klasična je i vječna, ona je zapetljana u neraskidivom spoju prošlosti i sadašnjosti, vječne borbe erosa i thanatosa, u kojoj ni nimfa Calypso ni legendarni istoimeni brod oceanografa Cousteaua ne mogu biti oslobađajući jer špilja u kojoj počiva obitelj Dedijer tamna je i mrtva kao dno Crnoga mora.

As a result, CALYPSO has received world-wide attention. Till the middle of 2018, there are more than 2200 registered users of CALYPSO, distributed over 59 different countries. New Zealand.

Također, vodimo brigu o gostima s posebnim potrebama; osigurali smo im potreban prilaz i prilagodili im sobu. U ugodnoj atmosferi restorana i prekrasnim vrtnim paviljonima ugodnima za druženje i opuštanje, doživite čari domaće kuhinje i svojim poslovnim ... Banda Calypso - Acelerou Ovaj sadržaj više nije dostupan.

POVEZANE KNJIGE