Stogodišnje djetinjstvo

Stogodišnje djetinjstvo - Alagić, Amir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Alagić, Amir
DIMENZIJA
11,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Stogodišnje djetinjstvo.pdf
ISBN
1074306262886

OPIS

Već je u svojem prvom romanu “Osvetinje” Amir Alagić pokazao veliko poznavanje ljudske duše, pri čemu je osobito umijeće opisivanja uzdigao na najvišu razinu, uspijevajući kroz vanjsko prodrijeti do najdubljeg. U drugom romanu “Stogodišnje djetinjstvo” poduzeo je novi korak u razvijanju svoje umjetnosti. Pozornica ljudskih drama ovaj je put Pula, a vrijeme se proteže i više od stoljeća, obuhvaćajući ne samo suvremenost, nego i Prvi i Drugi svjetski rat. Pri tome grad postaje pravi theatrum mundi, čvorište sudbina različitih narodnosti gdje prepoznatljivi pulski lokaliteti svjedoče o prolaznosti života i gdje svaki život znači priču za majstora pripovijedanja. Amir Alagić rođen je 1977. godine u Banjaluci. Objavio zbirku međusobno povezanih priča “Pod istim nebom” (2010) te roman “Osvetinje” (Durieux, 2016). Priče i pjesme objavljivao u raznim književnim časopisima i zbornicima. Scenarist i redatelj kratkog igranog filma “Poigravanja ili Pokvareni bojler” (2012). Živi u Puli.

Pozornica ljudskih drama ovaj je put Pula, a vrijeme se proteže i više od stoljeća, obuhvaćajući ne samo suvremenost, nego i Prvi i Drugi svjetski rat. Već je u svojem prvom romanu "Osvetinje" Amir Alagić pokazao veliko poznavanje ljudske duše, pri čemu je osobito umijeće opisivanja uzdigao na najvišu razinu, uspijevajući kroz vanjsko prodrijeti do najdubljeg. U drugom romanu "Stogodišnje djetinjstvo" poduzeo je novi korak u razvijanju svoje umjetnosti.

Svoju prvu knjigu "Pod istim nebom" (Zigo, 2010.) sastavio je ulančavanjem niza kratkih priča s vrlo brojnim zajedničkim likovima, čije se sudbine isprepliću u više gradova diljem Europe. Već je u svojem prvom romanu Osvetinje Amir Alagić pokazao veliko poznavanje ljudske duše, pri čemu je osobito umijeće opisivanja uzdigao na najvišu razinu, uspijevajući kroz vanjsko prodrijeti do najdubljeg. U drugom romanu Stogodišnje djetinjstvo poduzeo je novi korak u razvijanju svoje umjetnosti.

POVEZANE KNJIGE