BFG

BFG - Dahl, R. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dahl, R.
DIMENZIJA
3,64 MB
NAZIV DATOTEKE
BFG.pdf
ISBN
2973563708295

OPIS

BFG skraćeni je naziv za Blagog Fantastičnog Gorostasa. On je neobičan i nježan div koji govori vrlo čudnim jezikom punim pogrešaka. Svake noći, dok svi spavaju, veliki strašni divovi tumaraju svijetom i otimaju ljude ne bi li ih potom proždrljivo smazali. Postoji samo jedan div koji ih može spriječiti u tome – a to je BFG! On je najljubazniji i najbolji div pod kapom nebeskom. Jedne noći, dok upuhuje svojom trubljom snove u dječje glavice, podigne malu Sophie iz njezina kreveta u sirotištu i strpa je u džep. Odvede je u svoju špilju gdje čuva tisuće staklenih bočica u kojima lebde snovi. BFG svakodnevno odlazi u Snozemlju hvatati snove kao što drugi hvataju leptire. Sophie na početku zazire od diva, ali ubrzo shvaća da BFG ima iznimno dobro srce i da je uz njega najsigurnija na svijetu. No drugi ljudi nisu sigurni… Svake su im noći životi prepušteni na milost i nemilost drugim, opasnim divovima. Sophie stoga smisli plan kako da im BFG i ona stanu na kraj. Bit će to vraški teška i opasna pustolovina. No krenimo, hrabro!

With Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement. An orphan little girl befriends a benevolent giant who takes her to Giant Country, where they attempt to stop the man-eating giants that are invading the human world. BFG je uzbudljiva priča o desetogodišnjoj djevojčici Sophie iz Londona i misterioznom divu koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svijetom divova.

Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za ... The BFG (short for The Big Friendly Giant) is a 1982 children's book written by British novelist Roald Dahl and illustrated by Quentin Blake.It is an expansion of a short story from Dahl's 1975 book Danny, the Champion of the World.The book is dedicated to Dahl's late daughter, Olivia, who died of measles encephalitis at the age of seven in 1962. As of 2009, the novel has sold 37 million ... The BFG (titled onscreen as Roald Dahl's The BFG) is a 2016 American fantasy adventure film directed and co-produced by Steven Spielberg, written by Melissa Mathison and based on Roald Dahl's 1982 novel of the same name by Dahl.

POVEZANE KNJIGE