K pijanom anđelu

K pijanom anđelu - Pilch, Jerzy | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilch, Jerzy
DIMENZIJA
8,91 MB
NAZIV DATOTEKE
K pijanom anđelu.pdf
ISBN
6673809069699

OPIS

Parkinsonova bolest prisilila ga je na apstinenciju i na povlačenje iz književnog života zemlje posljednjih godina. Kapuściński u 'Caru' opisuje trenutke u kojima vojska 1974.godine svrgava karizmatičnoga cara Hailea Selasiea i rekonstruira dvor etiopskoga negusa kao metaforu svakog totalitarističkog sustava. Autor intervjuira niz dvorjana i njihova svjedočenja koji se sklapaju u sliku srušenoga režima, sliku koja razotkriva njegov zločinački karakter. Od ostalih stranih naslova ističu se 'K pijanom anđelu' (Hena com), najpoznatiji roman čuvenog poljskog pisca Jerzyja Pilcha, potom 'Čitav jedan život' (OceanMore) višestruko nagrađivanog austrijskog pisca, glumca i scenarista Roberta Seethalera te triler-parodija detektivskog romana 'Sedma funkcija jezika' Laurenta Bineta (Fraktura ... Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, međunarodni sajam knjiga Interliber, ove godine slavi 40.

Vjernici se obraćaju anđelima čuvarima za zaštitu i pomoć. U katoličkoj se tako govori o sedam arhanđela, od kojih su prva tri najmoćnija: Gabriel, Michael, Raphael, Uriel, Jehudiel, Sealtiel i Barachel.

POVEZANE KNJIGE