Razumijevanje održivog razvoja

Razumijevanje održivog razvoja - Blewitt, John | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Blewitt, John
DIMENZIJA
12,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Razumijevanje održivog razvoja.pdf
ISBN
4653636834916

OPIS

Starosjedilački se narodi služe jezikom i znanjem da bi povezali pojedince i zajednice i u tome uspijevaju jer su duboko usađeni u mjesto. Priroda nam treba govoriti, složeni skup slika i mitova o zajednici čovjeka i zemlje treba nas poučiti, i tek kada se oblikuje potrebni model zdravlja pojedinca i zajednice, narodi „razvijenih“ zemalja moći će „pribaviti slike“ koje su im potrebne za uspostavljanje međusobnih veza i veza sa zemljom. Iz tog iskustva treba izrasti i to iskustvo treba oblikovati poseban kulturni jezik, tako da i ljudsko djelovanje i priroda budu zajednički odgovorni za izgradnju svijeta, za izgradnju zbilje bioregionalnog, lokalnog i autentičnog „ja“ i zajednice. Upravo taj dualni proces proizvest će istinsko znanje – „rezultat duboke i trajne komunikacije između ljudi i svijeta čiji su oni građani, a koji nije samo ljudski“. „Teško je razumjeti zašto zapadni narodi misle da su tako pametni. Svaka budala može tretirati živo biće kao da je stroj i uspostaviti uvjete u kojima on treba vršiti određene funkcije – potrebno je samo primijeniti dovoljno sirove snage. Rezultat primjene sirove snage je ropstvo.“ John Blewitt studirao je političke znanosti, povijest i sociologiju na Sveučilištu Aberystwyth; filmologiju na Politehničkom učilištu Central London; te edukologiju na sveučilištima Greenwich i Huddersfield.

Imajući u vidu nepostojanje sustavne brige o promociji ideje održivog razvoja kroz sustav obrazovanja te slab interes medija za njegovu ... O knjizi. Starosjedilački se narodi služe jezikom i znanjem da bi povezali pojedince i zajednice i u tome uspijevaju jer su duboko usađeni u mjesto. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Razumijevanje održivog razvoja autora Blewitt, John.

The European dimension in education in Croatia: a long way to go. duboko razumijevanje ideja, koncepata i teorija održivog razvoja te izvrsno vladati oruđima za izradu novih procjena u svim kurentnim aspektima i potpodručjima održivog razvoja sposobnost predstaviti ideje, usmeno i pisano, na jasan, primjerno strukturiran način te sposobnost argumentiranja oslanjajući se na ideje, teorije i simulacije ... U pripremi za proglašenje Parka prirode Dinara HPS je za potrebe Ministarstva zaštite okoliša i energetike (sada Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja) pripremio i opsežan elaborat »Planinarstvo na planini Dinari i uloga planinara u vrednovanju i očuvanju biološke raznolikosti Dinare«. Tema njenog izlaganja je bila "Sinergija formalnog i neformalnog obrazovanja za bolje razumijevanje održivog razvoja". Konferencija je istraživala ulogu obrazovanja kao faktora koji ne samo da doprinosi, već je zapravo ključni pokretač usklađenosti razvojnih politika te u promicanju Agende 2030.

POVEZANE KNJIGE