Slučaj Vanga

Slučaj Vanga - Stojanov, Nikolaj | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojanov, Nikolaj
DIMENZIJA
3,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Slučaj Vanga.pdf
ISBN
7569201754664

OPIS

Nikolaj Stojanov (rođen 1948. godine u gradu Karlovu, u Bugarskoj) autor je petnaest proznih knjiga, među kojima su i zbornici priča i novela Noćna veza, Kvartovske kronike, Tranzitna viza, Knjiga bez korice, Francuska soba, Jesenjske novele. Po njegovim scenarijima snimljena su četiri televizijska igrana filma. Napisao je brojne radio drame. Preveo je sa francuskoga djela Patricka Modiana, Francoise Sagan, Georges-Oliviera Chateaureynauda. Knjige Nikolaja Stojanova objavljivane su u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Albaniji, Rumunjskoj, Srbiji, Južnoj Koreji i Makedoniji. Osnivač je i predsjednik međunarodne fondacije Balkanika, koja svake godine dodjeljuje istoimenu nagradu balkanskih naroda za književnost, poznatu kao Balkanski Nobel. Dobitnik je najautoritetnije bugarske nagrade za književnost Ivan Vazov; europske nagrade za prozu u stihu, kao i nagrade Pariz-Europa za doprinos kulturi Ujedinjene Europe (2005. g.).

Cijeli intervju pročitajte u novom Astralu Pročitaj još o tome: Slučaj Vanga : drugačiji pogled Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Društvene analize, kolumne političkih stručnjaka, velike priče o malim ljudima. Portal bez treša i estrade, za ljude koji razmišljaju o svijetu budućnosti. Baba Vanga, pravog imena Vangelia Gushterova, dobila je nadimak 'Nostradamus na Balkanu' zbog svojih bizarnih predviđanja prema kojima nas kraj svijeta čeka 5079.

POVEZANE KNJIGE