Dnevnik jednog mitomana

Dnevnik jednog mitomana - Zima, Zdravko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zima, Zdravko
DIMENZIJA
3,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Dnevnik jednog mitomana.pdf
ISBN
1666695352472

OPIS

Zdravko Zima bez ikakve je sumnje jedan od naših najvećih erudita. U svojoj novoj knjizi ovaj književni kritičar, feljtonist, pisac i bonvivan koji je u sebi objedinio mediteranski i srednjoeuropski duh iznova se utječe dnevničkim zapisima. “Dnevnik jednog mitomana” Zimina je kronika 2016., jedne od najuzbudljivijih godina novog milenija, one koju su obilježile smrti cijeloga niza kulturnih velikana (Bowie, Eco, Debeljak, Kertész, Novak, Esterházy, Cohen), ali i godine kojom su tutnjali teroristički napadi, politička previranja i izborne utrke, u kojoj se Europi dogodio Brexit, a svijetu Donald Trump. No i ovdje postoje godišnja doba: Zimina 2016. ujedno je godina vrhunskih koncerata i izložbi, fascinantnih predstava i knjiga te ponajviše – izvanrednih pojedinaca koji svijet i Hrvatsku čine boljim mjestom. Istodobno upućen na ono što otkriva vani i na ono što nalazi unutra, Zima je mudar promatrač i nesmiljen kritičar, izniman autor kojemu je svaki dan prilika i povod da se otvori album svjetske kulture, a dnevnička forma vremeplov koji nas u prošlost katapultira jednako precizno kao i u budućnost.

prosinca u Zagrebu svoju novu knjigu 'Dnevnik jednog mitomana', književnu kroniku 2016. godine u kojoj taj, kako je rečeno na predstavljanju, mudar promatrač i nesmiljeni kritičar donosi pregled jedne od ... Dnevnik jednog mitomana, 2017.

Ulazi u sve sfere društvenog, kulturnog, političkog, javnog života. Zima je svoj dnevnik pisao tijekom 2016.

POVEZANE KNJIGE