Sve čega se ne sjećam

Sve čega se ne sjećam - Khemiri, Jonass Hassen | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Khemiri, Jonass Hassen
DIMENZIJA
7,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Sve čega se ne sjećam.pdf
ISBN
1122100650945

OPIS

Po kvartu se svašta priča, no pravo je pitanje: tko je zapravo Samuel? Činjenice kažu da je dijete Šveđanke i Sjevernoafrikanca, da se nakon završenog pravnog fakulteta zaposlio u Državnom uredu za migraciju, da je volio samo jednu ženu, Laide, i imao samo dvoje bliskih prijatelja, Panteru i Vandada. Redovito je posjećivao svoju baku te je, baš kao i ona, slabo pamtio i zato je sastavljao beskrajne popise… No onda su kočnice bakina auta otkazale, a svima se svijet u sekundi zauvijek promijenio. Stoga kad u svojem berlinskom egzilu na stubama sretne uplakanu Panteru, tajnoviti pisac osjeti neodoljivi poriv da posjeti sve koji su Samuela poznavali i složi mozaik od njihovih sjećanja. “Sve čega se ne sjećam” jednog od ponajboljih suvremenih švedskih pisaca Jonasa Hassena Khemirija priča je o ljubavi i sjećanju, ali i o problemima koji postoje u švedskom društvu ma koliko se ono gledano izvana može činiti idealnim. Preveden na više od dvadeset jezika i dobitnik najprestižnije švedske Nagrade August, ovaj je roman dokaz da je Khemiri uistinu sjajan pisac.“Energična proza inovativne strukture, Sve čega se ne sjećam potvrđuje da Jonas Hassen Khemiri nije samo jedan od najboljih švedskih pisaca, nego i golemi talent našeg doba.” – Vendela Vida “Dovraga, ova knjiga pravo je remek-djelo.”– Patrik Lundberg, Aftonbladet (Švedska) “Divno istraživanje o čovjekovoj motivaciji – zašto volimo, mrzimo, čeznemo i odbijamo jedni druge. Khemiri piše s jasnim osjećajem za perspektivu, a njegova čista, konceptualna proza zaokuplja nas od početka do kraja.” – Nikita Lalwani “Sve čega se ne sjećam zadivljujuće je čitalačko iskustvo.” – Menaiset (Finska)

Nekoliko sudbina se munjevitom brzinom sudara u Stokholmu, a iza svih tih glasova nazire se "Sve čega se ne sjećam", autora Jonasa Hassena Khemirija, je pisan tako da ga nećete moći ispustiti iz ruku, i to ne zato što se svakim slovom možda nešto bliže otkrivanju identiteta ubojice, što znači da pisanje mora biti još mudrije. Jonas Hassen Khemiri piše jednostavno i pitko, ali nikada banalno, što je karakteristika koju sam ... Sve čega se ne sećam uzbudljiva je priča o ljubavi i sećanju.

Osjećao sam se uplašeno kao malo dijete. U prvom trenutku sam bio sretan što sam živ. Sjećam se nečega,al se ne mogu sjetit čega .".

POVEZANE KNJIGE