Pecanje naivaca

Pecanje naivaca - Akerlof, George A: Shiller, Robert J. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Akerlof, George A: Shiller, Robert J.
DIMENZIJA
11,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Pecanje naivaca.pdf
ISBN
6859438181095

OPIS

Još od Adama Smitha jedno od učenja ekonomije glasi da tržišta teže pronaći svoju vlastitu ravnotežu na način djelovanja tržišnih snaga nazvan “nevidljiva ruka”. U ovoj knjizi, dvojica dobitnika Nobela, George A. Akerlof i Robert J. Shiller proturječe toj ideji i tvrde da su emocionalne i psihološke smicalice koje se koriste u procesu prodaje faktori koji oblikuju ekonomije i tržišta. Ove obmane, umjesto da budu pokretači pozitivnih tržišnih trendova prema općem blagostanju, ljudima nanose štetu te su uzrok njihovih sve dubljih depresija. Kao stručnjaci za biheviorističku ekonomiju, autori na duhovit način opisuju jedan od paradoksa našeg vremena – ako je naša epoha jedna od najnaprednijih, zašto onda živimo životima koji su toliko opterećeni ekonomskim pitanjima. Ipak, nije sve tako crno jer nam autori također pokazuju i primjere u kojima je zahvaljujući obrazovanju i određenim regulacijama tržišta, bilo moguće zaštititi se od trgovačkih manipulacija i obmana.

Knjiga pod nakladom Znanje izdana je kao meki uvez uvez. Pročitajte više. George A.

godine i Shillerova iz 2013. godine nije pomogla autorima da ponesu epitet "naivaca". Da li ste čuli za pecanje kosom? (VIDEO) 21:48 12.09.2013 zanimljivosti.

POVEZANE KNJIGE