Hrvatsko – njemački praktični rječnik

Hrvatsko – njemački praktični rječnik - Kljaić, Jasenka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kljaić, Jasenka
DIMENZIJA
5,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko – njemački praktični rječnik.pdf
ISBN
8162486185722

OPIS

Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz suvremenoga hrvatskog leksika (koji nisu bili zastupljeni u dosadašnjim rječnicima), novost je u hrvatskoj leksikografiji i na domaćem tržištu. U Rječnik je ušao velik broj razgovornih izraza, žargonskih riječi, izraza dječjeg jezika, termina iz područja novinarstva i sl., a s obzirom na sve širu uporabu vulgarnog jezika u književnosti, dnevnom tisku i u životu, uvrštene su i takve riječi. Kako se ne bi premašio zadani opseg, uključivanje mnoštva novih, suvremenih riječi i izraza, od autorice je tražilo izostavljanje zastarjelih riječi i fraza te onih koje se rjeđe upotrebljavaju. Novost je i to što je svaka natuknica u Rječniku, uz prijevod, potkrijepljena i primjerima, što olakšava upotrebu, a navode se i nužna područja upotrebe te pobliža objašnjenja. Uz pojedine natuknice objašnjena je i njihova pravilna gramatička i stilska uporaba. Korisnicima će biti vrijedno doznati i kakvog je značenja riječ u percepciji govornika, na primjer je li ona humoristična, ironična ili pejorativna.

Autori: Jasenka Kljaić : Opis: Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz ... Njemački - hrvatski rječnik on-line na Glosbe. Pretraži 61.748 fraze i 15.139.760 prijevodne memorije.

gramatička razrada. NJEMAČKO-HRVATSKI PRAKTIČNI RJEČNIK - jasenka kljaić (100033808) - Njemačko-hrvatski praktični rječnik obuhvaća oko 40 000 natuknica i prvi je dio planiranoga dvojezičnog (njemačko-hrvatskog i hrvatsko-njemačkog) rječnika. Namijenjen j... Jasenka Kljaić: Hrvatsko-njemački praktični rječnik, Izdavač: Školska knjiga.

POVEZANE KNJIGE