Pridošlice

Pridošlice - Kovačić, Lojze | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačić, Lojze
DIMENZIJA
3,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Pridošlice.pdf
ISBN
2414693233975

OPIS

Roman egzistencijalno i estetski uvjerljivo svjedoči o prijelomnom vremenskom razdoblju sa svim naglim preokretima, ratovima i revolucijama koji su zahvatili ne samo Ljubljanu, već su itekako prepoznatljivi i iz zagrebačke perspektive. Usred ratnih zbivanja umire mu otac. Dječak pod njemačkom okupacijom otkriva u sebi slikarski talent, počinje tu i tamo zarađivati crtanjem. Međutim, nastavnica slovenskog jezika otkriva u njemu nadarenost za pisanje. Počinje objavljivati prve crtice, upoznaje se s urednicima i poznatim knji evnicima (Oton upančič, Tine Debeljak). I dok rat zavrava Hitlerovom smrću, prva knjiga romana Pridolice zavrava pribli avanjem partizana Ljubljani i naslućivanjem novih muka knji evnog početnika.

uistinu, Opća skupština ujedinjenih naroda proglasila je 20. ožujka danom koji potragu za srećom, kao temeljnim čovjekovim ciljem, stavlja u prvi plan. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Pridošlica autora Carr, Robyn.

Testirali smo 30 bežičnih punjača - 28 smo ih primili na test od domaćih ustupitelja, a dva smo ciljano naručili iz Kine, preko AliExpressa. Razlog za jedan od ova dva "uljeza" jest to što je ultrajeftin, goli punjač za samogradnju. pridošlice genitiv: pridošlice pridošlica dativ: pridošlici pridošlicama akuzativ: pridošlicu pridošlice vokativ: pridošlice / pridošlico pridošlice lokativ: pridošlici pridošlicama instrumental: pridošlicom pridošlicama Počinje objavljivati prve crtice, upoznaje se s urednicima i poznatim književnicima (Oton Župančič, Tine Debeljak).

POVEZANE KNJIGE