Pridošlice

Pridošlice - Kovačić, Lojze | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačić, Lojze
DIMENZIJA
3,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Pridošlice.pdf
ISBN
2676227445523

OPIS

Roman egzistencijalno i estetski uvjerljivo svjedoči o prijelomnom vremenskom razdoblju sa svim naglim preokretima, ratovima i revolucijama koji su zahvatili ne samo Ljubljanu, već su itekako prepoznatljivi i iz zagrebačke perspektive. Usred ratnih zbivanja umire mu otac. Dječak pod njemačkom okupacijom otkriva u sebi slikarski talent, počinje tu i tamo zarađivati crtanjem. Međutim, nastavnica slovenskog jezika otkriva u njemu nadarenost za pisanje. Počinje objavljivati prve crtice, upoznaje se s urednicima i poznatim knji evnicima (Oton upančič, Tine Debeljak). I dok rat zavrava Hitlerovom smrću, prva knjiga romana Pridolice zavrava pribli avanjem partizana Ljubljani i naslućivanjem novih muka knji evnog početnika.

- Lokacija: Pučko otvoreno učilište Donja Stubica Pridošlice ili po purgerski dotepenci oduvijek su dolazili i dolazit će. To nije problem samo Zagreba već cijelog svijeta, gdje se jedan dio domicilnog stanovništa nagoruši bez pokušaja razumijevanja, a jedan se dio došljaka postave kao bogovi.

(Prišleki) te romana "Kristalno vrijeme" (Kristalni čas) slovenskog romanopisca Lojze Kovačiča.Stručni poznavatelji slovenske književnosti izabrali su roman "Pridošlice" za najbolji slovenski roman dvadesetog stoljeća. PRIDOŠLICE - Knjiga 1. - lojze kovačič (139869) - Roman egzistencijalno i estetski uvjerljivo svjedoči o prijelomnom vremenskom razdoblju sa svim naglim preokretima, ratovima i revolucijama koji su zahvatili ne samo Ljubljanu, već su itekako pre... Iz 13.

POVEZANE KNJIGE