Theurgia

Theurgia - Štambuk, Drago | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Štambuk, Drago
DIMENZIJA
3,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Theurgia.pdf
ISBN
8377042618702

OPIS

Nova pjesnička zbirka suvremenog nomada, diplomata i pjesnika najdublje je impregnirana čežnjom za domovinom, a žanrovski varira između pjesme u prozi i lirskog dnevnika, između unutrašnjeg monologa i gotovo automatskog pisanja. Knjiga Theurgia sastavljena je od četiri ciklusa, svaki ima točno osamdeset čestica, a svaka čestica pokriva približno jednak pravokutnik, kadar od trinaest do šesnaest redaka. Stroga arhitektura, prava struktura, numerička i geometrijska pravilnost rasporeda građe svjedoči o pretenziji svojevrsnog svođenja računa s jednim dijelom doživljajnosti i refleksivnosti. Pred nama je očito Štambukova summa brasiliana. Nema zemlje u kojoj je Drago Štambuk djelovao a da u njoj nije ostavio traga, no još je mnogo važnije što je svaka od kultura s kojima je došao u dodir ostavila vidljiva traga u njegovim stihovima i knjigama. Štoviše, pojedinačni se naslovi prepoznaju upravo po lokalitetima i tipologijama nadahnuća pa zbirke možemo odrediti kao londonske ili indijske, japanske ili brazilske, egipatske ili interregionalne.

Jones Blvd #3664, Las Vegas, NV, 89107, USA These online courses are available on this website. Some of the courses are live online training other are available directly on the website. Ars Theurgia.

Transmutation (Of Synesthetic Formula) 14:48 5. My Oeneric Dreams 21:... DRAGO ŠTAMBUK THEURGIA.

POVEZANE KNJIGE