Zarobljeništvo i bijeg

Zarobljeništvo i bijeg - Kovačić, Ivan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačić, Ivan
DIMENZIJA
10,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Zarobljeništvo i bijeg.pdf
ISBN
6943206097103

OPIS

Zarobljeništvo i bijeg nastavak je ratnog dnevnika Grozote rata: Dnevnik s Goričkog fronta splitskog autora Ivana Kovačića, objavljenog 2016. u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. iGradske knjižnice Marka Marulića Split. Temelji se na rukopisima (dvadesetak rukom i strojem ispisanih bilježnica s obimnom korespondencijom i obiteljskim fotografijama) koje je u splitsku knjižnicu pohranio na čuvanje njegov sin Žarko Kovačić. Zarobljeništvo i bijeg svjedočanstvo je ratnih strahota koje je Kovačić iskusio u zarobljeničkim logorima u Italiji, u vremenu ratnih događanja i poratnih previranja od 1916. do 1919. Unatoč tome što je Prvi svjetski rat okončan 1918., tragedija brojnih pojedinaca zarobljenih u Italiji nastavila se po logorima još pune dvije godine. Za razliku od zapisa s bojišnice, opisanih u Dnevniku s Goričkog fronta, koji su bili isključivo intimna zapažanja mladića zahvaćenog ratnim vihorom, ova knjiga prožeta je ideologijom, izrazitom socijalnom osjetljivošću i razmišljanjima o politici. Imenaosoba koje spominje autentična su, a točno navedeni lokaliteti i datumi stravičnih događaja, koji su mu se zauvijek usjekli u pamćenje, daju zapisima uvjerljivost i snagu povijesnog dokumenta. Kao izričaj Kovačić koristi hrvatski jezični standard i uz brojne stilske i interpunkcijske osobitosti uspijeva živo i ekspresivno dočarati ratni metež i proživljene strahote.

Kovačića. E-pošta ili telefon: Lozinka: Zaboravili ste korisnički račun? Saznajte odmah kako se piše pravilno: bijeg ili bjeg.

09:16 "Zarobljeništvo i bijeg" nastavak je ratnog dnevnika "Grozote rata: Dnevnik s Goričkog fronta" splitskog autora Ivana Kovačića, objavljenog u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. i Gradske knjižnice Marka Marulića Split.

POVEZANE KNJIGE