Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta…

Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta… - Lings, Martin | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lings, Martin
DIMENZIJA
11,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta….pdf
ISBN
9904066045230

OPIS

U knjizi “Jedanaesta ura: duhovna kriza modernog svijeta u svjetlu tradicije proroštva” Martin Lings ispituje korijene krize koja je uzdrmala sve uporišne točke suvremene civilizacije. Premda ta kriza ima mnoge uzroke, on odlučujući značaj pridaje znatnom slabljenju istinske duhovnosti u nekoliko proteklih stoljeća, koje je kulminiralo upravo u zadnjim dekadama dvadesetoga. Koristeći se parabolom o vinogradu i trgu, koja je prenesena iz riznice kršćanske tradicije, Lings daje dodatnu dimenziju ovom kriznom stanju – na neki tajanstven način upravo kriza kao prijelomna točka može biti povoljna za duhovnu plodonosnost i ispunjenje: “Parabola tako služi i neizravnom ponavljanju onoga što jest i u svim je povijesnim vremenima bio veliki izbor s kojim se suočava čovječanstvo, izbor između vinograda i trga, to jest između bivanja aktivnim s obzirom na kraljevstvo nebesko i ostajanja pasivnim u izvanjskoj svjetovnosti.” Taj je izbor neizbježiv duh vremena i upravo on predstavlja istinsko suočenje od kojeg ovisi budućnost čovječanstva.

Ušao je u naše cipele, pa hodajmo u Njegovim! Svjetska kriza - dobro osmišljen plan za porobljavanje, 200 milijuna ljudi u svijetu nema od čega živjeti Autor: Z.K. Utorak, 23.

9. 545 Izdavač Vuković & Runjić Uvez meki Broj stranica 128 Godina izdanja 2018 ISBN 978-953-286-068-9 U knjizi Jedanaesta ura: duhovna kriza modernog svijeta u svjetlu tradicije proroštva Martin Lings ispituje korijene krize koja je uzdrmala sve uporišne točke suvremene civilizacije. Početna / Proizvodi označeni "duhovna kriza ... Dodaj u listu želja.

POVEZANE KNJIGE