Slatko – gorko

Slatko – gorko - Danler Stephanie | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Danler Stephanie
DIMENZIJA
9,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Slatko – gorko.pdf
ISBN
2636976359077

OPIS

“Razvit ćeš okus. Osjet okusa je točka na jeziku zadužena za sjećanja. Mjesto na kojem okusima i teksturi hrane pripisuješ riječi. Blagovanje postaje vještina, opsjednutost jezikom.”Ovako upoznajemo Tess, 22-godišnju pripovjedačicu u srcu ovog uzbudljivog romana. Ispaljena naglo poput metka iz dosadnog, uhodanog života, Tess napušta svoj provincijski gradić jer samu sebe vidi u odabranom središtu svijeta. Dok stanuje posve sama u unajmljenoj sobici u New Yorku, dobila je posao iz snova u poznatom restoranu na Trgu Union. Tada počinje živjeti kaotičnim, iscrpljujućim, privilegiranim životom pomoćne konobarice, i na poslu i u slobodno vrijeme. Okružena ambicioznim ljudima kojima je konobarski posao samo prolazna stanica na putu do boljeg posla, slave i bogatstva Tess će željeti samo jedno: postati vrhunska konobarica! Kako su joj se počeli buditi apetiti – za hranu i vino, ali i znanje, prijateljstva i osjećaj pripadanja – zatječemo je uvučenu u mračno privlačan svijet ljubavnog trokuta. Bogat roman svih osjetila – okusa i gladi, vida i razumijevanja, ljubavi i žudnje – Slatko-gorko iznad svega govori o snazi onoga što ostaje nakon izgubljenih iluzija i o transformaciji i mudrosti koje stječemo iskustvima – slatkim i gorkim.” Stephanie Danler nova je mlada nada suvremene američke književnosti. Njezin prvi roman Slatko-gorko doživio je velike pohvale američke kritike, a mlađa ga je generacija čitatelja dočekala s oduševljenjem jer nepogrešivo opisuje svu frustraciju, nade i očekivanja mladog čovjeka u modernom New Yorku.preveden na hrvatski jezik.

Stephanie Danler nas ovom pričom upoznaje s nekim preprekama koje se javljaju na svačijem životnom putu a ona je svakako pogodila nišu kojim nas je osvojila sa svojim ... Gorko-slatkasti grejp odličan je dodatak slasticama 22 minute ago piše Mirjana Bošković Smrekar 0. Iako ima brojne zdravstvene benefite, u kombinaciji s određenim lijekovima može biti poguban za zdravlje, a zbog svog zanimljivog okusa u slastičarstvu je našao brojne primjene. Bogat roman svih osjetila - okusa i gladi, vida i razumijevanja, ljubavi i žudnje - Slatko-gorko iznad svega govori o snazi onoga što ostaje nakon izgubljenih iluzija i o transformaciji i mudrosti koje stječemo iskustvima - slatkim i gorkim. - Često sanjam to vrijeme, to slatko-gorko djetinjstvo, mlinove - a bilo ih je tada šest i prvi susjed bio nam je mlinar - seljake koji u njih dovoze kola puna vreća, golubarnike, snjegove, bašte s cvijećem, šamdud - kod nas bi rekli murva - tursku ćupriju, ribolov, i toliko interesantnih, posebnih ljudi. Uz to što jezikom možemo osjetiti slano, kiselo, slatko, gorko i umami okus, nedavno istraživanje otkrilo je da sisavci vjerojatno imaju i šesti osjet za okus, odnosno onaj za vodu Iako najčešće spominjemo 4 vrste okusa; slano, slatko, gorko i kiselo; u posljednje vrijeme se začinjena (ljuta) hrana spominje kao peti okus.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 15449 ... „Gorko/slatko" romantična je komedija vođena karakterizacijom likova koje postavlja u neobične, netipične situacije.

POVEZANE KNJIGE