Zabranjene ljubavi

Zabranjene ljubavi - Ziya Usakligil, Halid | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ziya Usakligil, Halid
DIMENZIJA
8,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Zabranjene ljubavi.pdf
ISBN
5778609303146

OPIS

Mlada i lijepa Bihter mašta o elegantnim haljinama, o skupocjenom nakitu i raskošnoj kući za odmor. Kad je bogati gospodin Adnan zaprosi, Bihter se ponada ispunjenju svoje najveće želje. No njezina se žudnja za ljubavlju i strasti ne ostvaruje, pa se ona potajno upušta u kobnu vezu sa suprugovim lakomislenim nećakom. Zabranjena ljubav ne ostaje dugo u tajnosti. Kad se Bihterina bestidna majka, sklona spletkarenju, doseli u vilu na Bosporu, propast je neizbježna… Roman Zabranjene ljubavi veliko je i značajno književno djelo koje se smatra početkom suvremene turske književnosti. Ono je epski prikaz načina života mondenog istanbulskog visokog društva u predvečerje Osmanskog Carstva, a zbog snažnog i uvjerljivog opisa tragične ljubavi mnogi ga smatraju turskom Anom Karenjinom. Brojne su filmske, kazališne i televizijske adaptacije ovoga romana, a kod nas je poznata inačica pod nazivom Strasti Orijenta, popularna televizijska serija koja je ovu sjajnu priču prikazala u ozračju suvremenoga turskog društva. Halid Ziya Uşaklıgil prvi je veliki romanopisac u turskoj književnosti. Rodio se 1865. godine u Istanbulu, a u Izmiru je pohađao francusku školu. Već kao učenik prevodio je djela francuske književnosti na turski jezik. Pisao je gotovo sve književne vrste, a najpopularniji je bio kao romanopisac. Halid Ziya Uşaklıgil umro je 1945. godine u Istanbulu.

Nada Horvat-Barić je fiktivni lik RTL-ove sapunice "Zabranjena ljubav".Nadin lik je u četiri godine emitiranja, od prve do posljednje epizode (1-805), interpretirala glumačka veteranka Nada Rocco.. Nadin život prepun je iskustava koja su formirala njezin pozitivan svjetonazor. ~ Zabranjene Łjubavi ~, Banja Luka.

Pogledajte koji su to filmovi koji su se pozabavili temom suzbijanja emocija, strasti i skrivanja ljubavi. Ako ste gledali 619. epizodu Zabranjene Ljubavi, koja se emitirala u petak, sigurno znate da je naša Biba dobila reketom u glavu.

POVEZANE KNJIGE