Zabranjene ljubavi

Zabranjene ljubavi - Ziya Usakligil, Halid | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ziya Usakligil, Halid
DIMENZIJA
9,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Zabranjene ljubavi.pdf
ISBN
7635524693579

OPIS

Mlada i lijepa Bihter mašta o elegantnim haljinama, o skupocjenom nakitu i raskošnoj kući za odmor. Kad je bogati gospodin Adnan zaprosi, Bihter se ponada ispunjenju svoje najveće želje. No njezina se žudnja za ljubavlju i strasti ne ostvaruje, pa se ona potajno upušta u kobnu vezu sa suprugovim lakomislenim nećakom. Zabranjena ljubav ne ostaje dugo u tajnosti. Kad se Bihterina bestidna majka, sklona spletkarenju, doseli u vilu na Bosporu, propast je neizbježna… Roman Zabranjene ljubavi veliko je i značajno književno djelo koje se smatra početkom suvremene turske književnosti. Ono je epski prikaz načina života mondenog istanbulskog visokog društva u predvečerje Osmanskog Carstva, a zbog snažnog i uvjerljivog opisa tragične ljubavi mnogi ga smatraju turskom Anom Karenjinom. Brojne su filmske, kazališne i televizijske adaptacije ovoga romana, a kod nas je poznata inačica pod nazivom Strasti Orijenta, popularna televizijska serija koja je ovu sjajnu priču prikazala u ozračju suvremenoga turskog društva. Halid Ziya Uşaklıgil prvi je veliki romanopisac u turskoj književnosti. Rodio se 1865. godine u Istanbulu, a u Izmiru je pohađao francusku školu. Već kao učenik prevodio je djela francuske književnosti na turski jezik. Pisao je gotovo sve književne vrste, a najpopularniji je bio kao romanopisac. Halid Ziya Uşaklıgil umro je 1945. godine u Istanbulu.

The two fall in love and that is only the peak of the iceberg for what is yet to come. Jednom kad se uspijete osloboditi takve ljubavi, ponovo ste na konju. Izišli ste iz tunela u kojem je jedino svjetlo bio ON te ćete, iako možda ne odmah, ali za nekoliko tjedana ili mjeseci, ugledati nešto novo na obzoru.

Benčiće prati tragedija mučki ubijenih roditelja u vrijeme rata... Zabranjene ljubavi su bile u povijesti izraz buntovnosti protiv ustaljenog poretka, ali pošto one danas nemaju takvu snagu, njih je malo i brzo bivaju prozrene. Sjena lako izlazi na vidjelo jer više ne postoji oko nas romantični štit srednjovjekovlja. Radnja serije započela je kao priča o incestuoznoj (zabranjenoj) ljubavi između brata i sestre blizanaca (Petre i Danijela) koji su razdvojeni pri rođenju te nisu znali da su u rodu... Zabranjene ljubavi gradonačelnika Bandića: Od supruge Vesne, sve do Dinama! Autor: Marko Srijeda, 22.

POVEZANE KNJIGE