Povratak u Brideshead

Povratak u Brideshead - Waugh, Evelyn | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Waugh, Evelyn
DIMENZIJA
11,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Povratak u Brideshead.pdf
ISBN
4475690107363

OPIS

Izvori žudnje i zapreke ljubavi briljantno su prikazane u remek-djelu Evelyna Waugha − romanu koji nas uvlači u blistav i zavodljiv svijet engleskoga plemstva u doba opadanja moći Imperija. Kroz priču o druženju Charlesa Rydera s Flyteovima, starom katoličkom obitelji, Waugh opisuje propadanje povlaštenoga svijeta svoje mladosti i živo se prisjeća zadovoljstava koja mu je uskratila ratna štednja. Povratak u Brideshead istodobno je romantičan, puten,komičan i ozbiljan te nadilazi Waughove ranije, satirične analize, pokazujući da je zapravo sjetan, lirski romanopisac vrhunske osjećajnosti i pronicljivosti. Evelyn Waugh (1903. – 1966.), kojega je Time proglasio jednim od najvećih majstora engleske proze stoljeća, autor je nekoliko hvaljenih romana kao i više svezaka životopisa, memoara, putopisa i publicistike. Modern Library uvrstio je tri njegova romana − Šaka prašine, Novinska utrka i Povratak u Brideshead − na popis sto najboljih romana dvadesetoga stoljeća. Na hrvatski su mu jezik do sada prevedena četiri romana: trilogija Počasni mač (koju čine romani Ljudi pod oružjem, Časnici i gospoda i Bezuvjetna predaja) i Voljeni pokojnik. Romanom Povratak u Brideshead postigao je najveću slavu i jedno je od njegovih njačitanijih djela koje je ekranizirano i kao televizijska serija i kao igrani film.

online ne izvršava uslugu dostave već za nas uslugu pružaju vanjski suradnici. Romanom Povratak u Brideshead postigao je najveću slavu i jedno je od njegovih njačitanijih djela koje je ekranizirano i kao televizijska serija i kao igrani film. X.

Kroz priču o druženju Charlesa Rydera s Flyteovima, starom katoličkom obitelji, Waugh opisuje propadanje ... Meki uvez 365 stranica. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Izvori žudnje i zapreke ljubavi briljantno su prikazane u remek-djelu Evelyna Waugha − romanu koji nas uvlači u blistav i zavodljiv svijet engleskoga plemstva u doba opadanja moći Imperija.

POVEZANE KNJIGE