Povijest paučine

Povijest paučine - Perić, Boris | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perić, Boris
DIMENZIJA
10,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest paučine.pdf
ISBN
2067454592096

OPIS

Roman Povijest paučine zamišljen je kao svojevrsni nastavak romana Vampir, premda ne u klasičnom smislu, kao nastavak radnje, već kao nova obrada njegova središnjeg motiva, legende o istarskom vampiru Juri Grandu. Radnja romana Povijest paučine započinje nizom mahom socijalno konotiranih egzistencijalnih epizoda iz neposrednog okruženja glavnog lika (pripovjedača), među kojima posebno mjesto zauzima samoubojstvo osiromašena profesora, koji je, kako će se postupno otkrivati, za boljih dana nakanio istražiti i rasvijetliti upravo fenomen Uskočkog rata u Istri, u čemu ga je, međutim, spriječila neimaština, nastupila po odlasku u mirovinu. I osobno sklon sličnim temama, pripovjedač odlučuje nastaviti istraživanje pokojnog susjeda i taj ga naum, kroz proučavanje arhivske građe i odlazak na „teren“ naposljetku vodi u pazinski kraj, gdje ne samo da mu se legenda o Grandu nameće kao mogući vrhunac jedne nesretne epohe, već u njoj pronalazi i objašnjenja vlastitih životnih problema i nedoumica, koja, opet, otvaraju nova egzistencijalna pitanja.

Radnja romana Povijest paučine započinje nizom mahom socijalno konotiranih egzistencijalnih epizoda iz neposrednog okruženja glavnog lika (pripovjedača), među kojima ... Roman Povijest paučine zamišljen je kao svojevrsni nastava... Roman Povijest paučine zamišljen je kao svojevrsni nastavak romana Vampir, premda ne u klasičnom smislu, kao nastavak radnje, već kao nova obrada njegova središnjeg motiva, legende o istarskom vampiru Juri Grandu. Radnja romana Povijest paučine započinje nizom mahom socijalno konotiranih egzistencijalnih epizoda iz neposred… 'Povijest paučine' u manjoj je mjeri nastavak romana 'Vampir', kojim je Boris Perić prije desetak godina privukao književnu pozornost, a u većoj mjeri svojevrsan obračun s vampirizmom koji je zavladao duhom modernog vremena..

MARC zapis - ID: 99492 ... 'Povijest paučine', novi roman Borisa Perića u izdanju Naklade Ljevak, svojevrsni nastavak njegovog književnog hita 'Vampir' (2006.) u u kojemu prvi put govori o istarskom vampiru Juri Grandu, bit će predstavljen u srijedu 28.11. u 20 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića..

POVEZANE KNJIGE