Drvo laži

Drvo laži - Hardinge,Frances | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hardinge,Frances
DIMENZIJA
6,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Drvo laži.pdf
ISBN
2842551623638

OPIS

Faith Sunderly vodi dvostruki život. Za većinu ljudi, ona je pouzdana, stabilna, povjerenja vrijedna mlada dama koja zna svoje mjesto u svijetu devetnaestog stoljeća, mjesto žene inferiorne muškarcu. No, iznutra, Faith vrije od pitanja i znatiželje i teško se može othrvati misterijima, radoznala je, neobuzdana i sasvim ispred svoga vremena. Faithin otac slavni je znanstvenik koji će sa svojom obitelji, u pokušaju da ih zaštiti od skandala, napustiti Englesku i odseliti na udaljeni otok Vane. Ubrzo nakon preseljenja pronađen je mrtav, a okolnosti njegove smrti nisu sasvim jasne. Faith odlučuje pokušati otkriti istinu o očevoj smrti, pa pretražujući njegove rukopise saznaje za neobično drvo. Riječ je o drvu koje rađa plod samo ako mu se šapne laž. Plod, pak, otkriva skrivene istine. Čini se da bi čarobno drvo moglo otkriti tko je ubio Faithina oca. A možda će dovesti ubojice ravno k njoj – jer laži se šire nezaustavljivo kao požar. Prekrasan atmosferičan roman Frances Hardinge 2015. godine osvojio je nagradu Costa, u čak dvije kategorije, onu za najbolju dječju knjigu te općenito kao knjiga godine, što je priznanje koje je dotad dodijeljeno jedino Philipu Pullmanu. U obrazloženju, suci su naveli kako se radi o djelu koje će podjednako obuzeti čitatelje svih dobi, o fantastičnoj knjizi, hororu na granici detektivske priče i povijesnog romana, pisanom od početka do kraja iznimno preciznim tonom, s izvanrednim središnjim likovima i napetom radnjom.

Za drvo koje rađa plod samo ako mu se šapne laž. Plod pak otkriva skrivene istine.

godine osvojio je nagradu Costa, u čak dvije kategorije, onu za najbolju dječju knjigu te općenito kao knjiga godine, što je ... Drvo Laži je svoje grane koristilo kao krakove, sluzavost mi je namakala tijelo, a ona je svojim pokretima stiskala grane sve čvršće oko mojih udova. "Biraj, hoćeš li da ti prvo otkidam kurac koji si stavljao u mene i nju ili ruke kojima si gladio njenu lice i prebirao moju kosu, biraj što si manje poistovjećivao među nama dvjema. Drvo laži book.

POVEZANE KNJIGE