Novi ljekovi protiv raka

Novi ljekovi protiv raka - Mintas Mladen,Wittine Karlo,Štefanić Zoran | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mintas Mladen,Wittine Karlo,Štefanić Zoran
DIMENZIJA
3,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Novi ljekovi protiv raka.pdf
ISBN
4378141909102

OPIS

dr. sc. Mladen Mintas, dr. sc. Karlo Wittine, dr. sc. Zoran Štefanić Sveučilišni udžbenik.Novi lijekovi protiv raka temelji se na interdisciplinarnim istraživanjima razvoja novih lijekova protiv raka. Podijeljen je u deset poglavlja koja su svrstana prema biološkim metama djelovanja lijekova. Svako od tih poglavlja sadržava detaljan opis bolesti i strategija koje se primjenjuju u njihovu liječenju. Osim iscrpnog opisa kemije i farmakoloških učinaka pojedinih lijekova, predočeni su i biokemijski mehanizmi djelovanja lijekova potkrijepljeni trodimenzijskim kokristalnim strukturama međudjelovanja molekula lijekova pojedinih terapijskih skupina i proteinskih receptora. Udžbenik je namijenjen studentima diplomskih i doktorskih studija Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, medicinskih fakulteta u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te svim znanstvenicima koji se bave interdisciplinarnim istraživanjima u medicinskoj kemiji. Novi lijekovi protiv raka opisuje strategije razvoja lijekova protiv raka temeljene na ciljanim biološkim metama. Podijeljena je u deset poglavlja u kojima su dani iscrpni opisi sinteza lijekova protiv najčešćih vrsta raka temeljenih na rendgenskim kristalnim strukturama proteinskih receptora, membranskih receptora i receptora nukleinskih kiselina. Osim opisa kemije i antikancerogenih učinaka lijekova, predočeni su trodimenzijski slikovni prikazi interakcija pojedinih molekula lijekova i aktivnih receptora temeljenih na njihovim stereokemijama. Djelo je izvorno, koncepcijski i sadržajno inovativno te prikazuje zadivljujuća otkrića lijekova u borbi čovjeka s tom teškom bolešću.” – Iz recenzije prof. dr. sc. Hrvoja Vančika

Od amygdalina je napravio polusintetički destilat nazvavši ga vitaminom B17 ili laetrile. P: Koji u novi načini liječenja raka jetre? A: tudije o liječenju raka jetre traju već mnogo godina. U poljednje vrijeme napravio je neke proge.

(1912 - 1996) je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine. Od amygdalina je napravio polusintetički destilat nazvavši ga vitaminom B17 ili laetrile. P: Koji u novi načini liječenja raka jetre? A: tudije o liječenju raka jetre traju već mnogo godina.

POVEZANE KNJIGE