Armenija Noina zemlja: Kultura i povijest

Armenija Noina zemlja: Kultura i povijest - Bagdasarov, Rafaelović Artur | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bagdasarov, Rafaelović Artur
DIMENZIJA
4,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Armenija Noina zemlja: Kultura i povijest.pdf
ISBN
3313681764045

OPIS

Armenija – Noina zemlja: kultura i povijest knjiga je Artura R. Bagdasarova koja je posvećena kulturi i povijesti nama geografski daleke, ali duhovno bliske Armenije. Bogato je ilustrirana lijepim fotografijama kulturnih, umjetničkih i prirodnih bogatstava i namijenjena širokomu krugu čitatelja koji se zanimaju za kulturu i povijest Armenije. U knjizi se mogu naći osnovni podatci o Armeniji, njezinoj Crkvi, znamenitostima, uglednim predstavnicima kulture i povijesti. Tu će se hrvatski čitatelj upoznati s armenskim jezikom i pismom, narodnim običajima, književnošću, mitologijom, slikarstvom, knjigotiskanjem, glazbom, filmom, minijaturama, hačkarima (kamenim križevima) i pojedinim poslovicama armenskoga naroda. Knjiga Armenija – Noina zemlja pisana je znanstveno-popularnim stilom i ima enciklopedijsko obilježje, pa se nadamo da će izazvati veliko zanimanje u Hrvatskoj te poslužiti daljnjemu širenju i produbljivanju etnokulturnih i duhovnih veza dvaju naroda, hrvatskoga i armenskoga.

Mijo Ivurek, ... Armenija - Noina zemlja: kultura i povijest knjiga je Artura R. Bagdasarova koja je posvećena kulturi i povijesti nama geografski daleke, ali duhovno bliske Armenije.Bogato je ilustrirana lijepim fotografijama kulturnih, umjetničkih i prirodnih bogatstava i namijenjena širokomu krugu čitatelja koji se zanimaju za kulturu i povijest Armenije. Artur R.

Iako zemlja koja je prva u povijesti proglasila kršćanstvo državnom religijom, Armenija se ponosi i svojim glavnim simbolom predkršćanske ere - poganskim hramom Garni (u istoimenom selu nedaleko od Erevana) koji je izgrađen na ... Armenija - Noina zemlja: kultura i povijest knjiga je Artura R. Bagdasarova koja je posvećena kulturi i povijesti nama geografski daleke, ali duhovno bliske Armenije.

POVEZANE KNJIGE