Čudesni nož II. dio – Njegova mračna strana

Čudesni nož II. dio – Njegova mračna strana - Pullman, Philip | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pullman, Philip
DIMENZIJA
8,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Čudesni nož II. dio – Njegova mračna strana.pdf
ISBN
4878200262326

OPIS

2. dio serijala Njegova mračna građa Lyra i njezin damon Pantalaimon oprostili su se od svijeta u kojem su rođeni, prešli nebeski most i našli se u nepoznatome svijetu. Ništa ih ne može spriječiti u potrazi za ishodištima Praha – samoj bîti svemira, pa ni dječak Will, kojega susreću u pustoši novootkrivenoga grada Cittagazze, u svemiru koji je vrlo nalik na naš, no ipak drukčiji. Lyru, uz koju se veže znakovito proročanstvo, žele uništiti zle sile Magisterija i opaka gospođa Coulter, a Willa muči grizodušje i potraga za ocem, no ipak joj odluči pomoći. Lyra, njezin damon Pantalaimon i Will dokopaju se čudesnoga noža i ne sluteći kakva se moć krije u tome drevnom oružju, koje može rezati baš sve, pa i prostore između svjetova… U Čudesnome nožu Pullmanovo je umijeće došlo do punoga izražaja. Roman osvaja zanimljivim i neobičnim zapletima, a u maštovitosti stvaranja tajnovitih svjetova i fantastičnih likova Pullmanu nema premca. “Čudesni nož roman je koji će s nestrpljenjem čitati svaki pravi ljubitelj fantasy literature. Dinamična i brza radnja, uzbuđenje, napetost i nevjerojatni zapleti, a uza sve i osjećajna priča kojoj je u podlozi vječna borba dobra i zla, razlozi su što je roman Čudesni nož odmah zauzeo prvo mjesto na popisu bestselera »New York Timesa« te je objavljen u 40 zemalja diljem svijeta.” – School Library Journal “Čudesa i čudovišta, tragedije i trijumfi nižu se u raskoši tipičnoj za toga čudesno darovitoga autora.” – Sunday Times “Zapanjujući nastavak vrlo hvaljene Polarne svjetlosti. Kako priča teče, anđeli, vještice i magija lijepo se smještaju uz fiziku, religiju i filozofiju, a čitatelj ostaje bez daha sve do kraja te u očekivanju završnoga sveska.” – Guardian “Čudesni nož drugi je svezak trilogije kojom se Pullman svrstava uz bok Tolkienu i C. S. Lewisu kao ikonama imaginativne dječje književnosti. Za tu se odrednicu natječu mnoge knjige, no u slučaju Philipa Pullmana, zbog dubine njegove vizije, valja je uzeti vrlo ozbiljno.” – The Times “Priča nezadrživo, žestoko galopira, juri… Vraški inventivno.” – The New York Times Book Review “Ruke su mi se tresle dok sam čitao.” – The Times “Jedan od najvećih fantasy romana 20. stoljeća.” – Guardian “Ne podnosim fantasy romane. Kad vidim da nešto piše o medvjedu koji govori, odmah sklopim knjigu. Ali ova me je knjiga dobro prodrmala, dala mi do znanja da ne bih trebao biti tako glup. Pullman nije stvorio tek puki fantasy svijet – s mnogo širim pristupom temama kao što su život/smrt, raj/pakao, stvorio je nešto posve novo. K tome, u sve je to nekako uspio ugurati i epsku priču. Dogodilo se da sam jedno od završnih poglavlja morao pročitati u vlaku; tako sam zaplakao da me kondukter pitao trebam li pomoć.” – Russell T. Davies, Guardian

stoljeća. Dobitnik je brojnih uglednih nagrada i priznanja. Philip Pullman SADRŽAJ KNJIGE 2.

Lumen vam donosi najbolje naslove svjetske beletristike, publicistike, romana za mlade, krimića i trilera i ljubavnih romana na... Šta ti je u Nožu epohalno, leba ti? Mislim da je neko nekad reko da se o ukusima ne raspravlja.Razmisli malo o tome. Lumen. 19K likes.

POVEZANE KNJIGE