Izlet u Dachau

Izlet u Dachau - Pavlovski, Marko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavlovski, Marko
DIMENZIJA
10,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Izlet u Dachau.pdf
ISBN
6244093403250

OPIS

Slavoj Žižek piše da bi “trebalo ispraviti Adorna: nije poezija nego proza ta koja je postala nemogućom poslije Auschwitza. Poetsko prisjećanje na nepodnošljivu atmosferu logora mnogo je vjerodostojnije negoli realistička proza koja u tome ne uspijeva.” Marko Pavlovski ne piše, naravno, svoje stihove iz perspektive doživljenoga, nego izvanredno uspješno čuva u svome poetskome pismu jasne tragove najužasnijega događaja u svjetskoj povijesti, imajući prije svega na umu sudbine tzv. “maloga čovjeka”. Vremensku distancu između dogođenoga i današnjice Pavlovski koristi na poetski doista intrigantan način – strahote zauvijek ostaju strahote i tu doista vrijeme ne teče, nego se neprestano zgušnjava u crnu rupu vječne traume, te ne posve eksplicitno, ali potpuno pogođeno postavlja i propituje krucijalno pitanje današnjega potpuno ravnodušnoga vremena. U Izletu u Dachau nema tolerancije za “zaluđene”, za one koji “nisu znali”, za one koji se “kaju” s debelom figom u džepu. Ona otvoreno mrzi – mržnju samu. Zato i jest tako britka – upravo onakva kakvu vrijeme u kojemu živimo i zaslužuje. Samo nemojte, ako ponovno netko nekome bude vezao vrpcu oko ruke ili prišivao i ne samo židovsku zvijezdu na vidno mjesto, kazati kako, eto, niste znali. Delimir Rešicki

Visit top-rated & must-see attractions. Izlet je unaprijed utvrđena kombinacija od najmanje dvije pojedinačne usluge koje se sastoje od prijevoza ili drugih turističkih i ugostiteljskih usluga, a traju manje od 24 sata i ne uključuju noćenje. U umjetnosti. Osim Termi Čatež, u blizini se nalaze i „najmlađe" Terme Paradiso s čak 1800 kvadratnih metara vodenih površina.

*FREE* shipping on qualifying offers. Stanford Libraries' official online search tool for books, media, journals, databases, government documents and more. - U redu, Herr, spremite se na onda za izlet u Dachau. GORAN GEROVAC Titovo herojstvo i Stepinčeva svetost dio su istog procesa sprečavanja demobilizacije društva Jadan, vjerojatno nije ni znao što ga tamo čeka.

POVEZANE KNJIGE