Pinocchijeva zaručnica

Pinocchijeva zaručnica - Abadžić, Stanko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Abadžić, Stanko
DIMENZIJA
5,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Pinocchijeva zaručnica.pdf
ISBN
5991612496478

OPIS

Roman za djecu Pinocchijeva zaručnica nastavak je čuvena Collodijeva remek-djela koje je osvojilo srce mladih čitatelja širom svijeta. Tko ne zna za Pinocchijeve pustolovine? U ovoj knjizi čitatelj susreće iste likove i slijedi njihove nove doživljaje, koje je prema zamisli samoga autora napisao Ugo Scotti-Berni, njegov mladi, bliski prijatelj, koji je imao velikoga dara za pisanje i kojemu je literarni otac Pinocchijev povjerio ovu zadaću te potanko obrazložio kako roman treba napisati. Ugo Scotti-Berni zadržao je u bilješkama sve što mu je Collodi govorio i napisao je ovu knjigu iz poštovanja prema svom prijatelju koji ga je i potaknuo na taj posao. Naravno da je buduća Pinocchijeva zaručnica i sama trebala biti lutka – ali savršena, izgledom prelijepa, a u duši plemenita, kako bi se mladiću svidjela. Trebale su je stvoriti one iste ruke koje su svijetu podarile Pinocchija. Hoće li u tome uspjeti? I u kakva je i kolika iskušenja mlada djevojka dovela svojega tvorca i njegove prijatelje? Kakva se tek bura podigla kada je ženska lutka stvorena i kada se pokazalo da je drukčija od svih očekivanja? Jedno je stvoriti mušku lutku, ali – žensku?! U kakve ih je sve neprilike uvalila prije negoli se zamisao o Pinocchijevoj ženidbi napokon ostvarila? I što bi se tek dogodilo da konce njihove sudbine nije u svojim rukama držala čarobna vila?

Tko ne zna za Pinocchijeve pustolovine? U ovoj knjizi čitatelj susreće iste likove i slijedi njihove nove doživljaje, koje je prema zamisli samoga autora napisao Ugo Scotti-Berni ... II Ugo Scotti-Berni - Pinocchijeva zaručnica (Z4) Nakladnik: Alfa Zagreb 2018. 204 str.

Pjesnički kolOSIJEK : zbirka pjesama HK18-01534 . Pjevana narodna baština Brinjskoga kraja HK18-01227 . Pinocchio je djelo autora Carlo Collodi, nakladnika Školska knjiga.

POVEZANE KNJIGE