Podzemna željeznica

Podzemna željeznica - Whitehead, Colson | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Whitehead, Colson
DIMENZIJA
9,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Podzemna željeznica.pdf
ISBN
5353446714385

OPIS

“Cora je ropkinja na plantaži pamuka u Georgiji. Za sve robove u to doba, i pogotovo tako duboko na jugu, život je pakao, no posebno je strašan za Coru; izopćenica čak i među svojim narodom, polako stasa u ženu, što samo znači da su na obzoru nove nevolje. Kad joj Caesar, nedavni pridošlica iz Virginije, ponudi da zajedno pobjegnu podzemnom željeznicom, razgranatom tajnom mrežom koja odbjegle robove vodi u različita mjesta diljem zemlje, Cora, nakon premišljanja, pristaje na taj strahoviti rizik. Autor je majstorski satkao sagu o Americi od brutalnog dovođenja Afrikanaca na njeno tlo do neostvarenih obećanja današnjice, briljantno dočaravajući neizrecive strahote crnaca iz vremena prije Građanskog rata. Podzemna željeznica je u isti mah i priča o ženi nesalomljive volje riješene da pobjegne od užasa ropstva i bolno, moćno razmišljanje o prošlosti zajedničkoj svim Amerikancima.

godine u Londonu. Neki je zovu i „Tube", ima nešto manje od 300 stanica, 12 linija i oko 400 kilometara pruge.

Podrobniji članak o temi: podzemna željeznica U velegradovima je velik problem prijevoz putnika ujutro na posao i popodne s posla jer za kratko vrijeme treba prevesti desetke i stotine tisuća ljudi od središta grada, do udaljenih dijelova grada.U tu su svrhu izgrađene željeznice pod zemljom, najčešće električne, s kojima se izbjegava nadzemna gužva. Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam PODZEMNA ŽELJEZNICA. Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu PODZEMNA ŽELJEZNICA. Podzemna željeznica, metro, subway, kako god ih nazvali, podzemne stanice savršeno su platno za kreativnu umjetnost, impresivnu arhitekturu i druge kulturne izričaje.

POVEZANE KNJIGE