Pohvala tijelu

Pohvala tijelu - Pavličić, Pavao | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavličić, Pavao
DIMENZIJA
10,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Pohvala tijelu.pdf
ISBN
2043363697154

OPIS

Nakon velikog uspjeha i čak dvaju izdanja u samo devet mjeseci, zapisi Pavla Pavličića Pohvala starosti zarobili su srca brojnih čitatelja. Te duhovite opservacije potaknule su ga da se u knjizi Pohvala tijelu pozabavi kućom u kojoj i na kojoj se odvijaju svi procesi opisani u Pohvali starosti. Ta je kuća, naravno, naše tijelo koje se samo po sebi nekako podrazumijeva i ne razmišljamo posebno o njemu i tajnama koje krije. Često ne shvaćamo što svi njegovi dijelovi zapravo znače i koliko tijelo može biti mudro. Knjiga sadrži četrdeset i četiri kratka eseja o raznim dijelovima ljudskoga tijela, pa i o onima najskrovitijim, od glave do pete. Premda tu ima i vrlo ozbiljnih zapažanja, temeljni je ton teksta vedar, a mjestimice i humorističan. Pokazuje se da je naš odnos prema tijelu – pojedinačni i društveni – podložan povijesnim mijenama, a to je autoru prigoda da u izlaganje iznese i nešto vlastitoga iskustva.

Shvatio sam tek toliko da takve slike, u kojima čelo dolazi kao metafora, mnogo govore i o pravome čelu, onome na našoj ... Pohvala tijelu je zbirka od četrdeset i četiri eseja o dijelovima ljudskog tijela od glave pa to pete. Započinje od kose i tjemena, preko dijelova glave i lica, vrata, ruku, nogu i tako sve do pete.

gdje uši, a gdje usta, i naravno da nisam stigao nikamo. Shvatio sam tek toliko da takve slike, u kojima čelo dolazi kao metafora, mnogo govore i o pravome čelu, onome na našoj ... Pohvala tijelu je zbirka od četrdeset i četiri eseja o dijelovima ljudskog tijela od glave pa to pete.

POVEZANE KNJIGE