Pohvala tijelu

Pohvala tijelu - Pavličić, Pavao | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavličić, Pavao
DIMENZIJA
6,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Pohvala tijelu.pdf
ISBN
9427929576075

OPIS

Nakon velikog uspjeha i čak dvaju izdanja u samo devet mjeseci, zapisi Pavla Pavličića Pohvala starosti zarobili su srca brojnih čitatelja. Te duhovite opservacije potaknule su ga da se u knjizi Pohvala tijelu pozabavi kućom u kojoj i na kojoj se odvijaju svi procesi opisani u Pohvali starosti. Ta je kuća, naravno, naše tijelo koje se samo po sebi nekako podrazumijeva i ne razmišljamo posebno o njemu i tajnama koje krije. Često ne shvaćamo što svi njegovi dijelovi zapravo znače i koliko tijelo može biti mudro. Knjiga sadrži četrdeset i četiri kratka eseja o raznim dijelovima ljudskoga tijela, pa i o onima najskrovitijim, od glave do pete. Premda tu ima i vrlo ozbiljnih zapažanja, temeljni je ton teksta vedar, a mjestimice i humorističan. Pokazuje se da je naš odnos prema tijelu – pojedinačni i društveni – podložan povijesnim mijenama, a to je autoru prigoda da u izlaganje iznese i nešto vlastitoga iskustva.

Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite vaučer za kupovinu od 2000 dinara! Knjige istog pisca. Pavao Pavličić ... ZBIRKA O LJUDSKOM TIJELU NEZAUSTAVLJIVI PAVAO PAVLIČIĆ OBJAVIO SVOJU 101.

U četrdeset i četiri eseja pripovijeda o tijelu od glave do pete, od kose do kralješnice, ne preskače, primjerice, ni guzicu (kaže bilo bi licemjerno zvati je stražnjicom ili pozadinom), u eseju naslovljenom "Sise", pripovijedajući kroz osobni doživljaj, priča o seksualnoj ... Nakon knjiga Pohvala starosti i Pohvala tijelu - stiže nam i knjiga Pohvala pučkoj pjesmi, prigodno nazvana Glas naroda!. Pavao Pavličić nam u ovoj, trećoj knjizi iz serije Pohvala, daje odgovore na sljedeća pitanja:.

POVEZANE KNJIGE