Bog je mlad

Bog je mlad - Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio
DIMENZIJA
10,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Bog je mlad.pdf
ISBN
6734406176645

OPIS

Svjedočeći o Bogu koji nije samo Otac – i Majka, kako je već istaknuo Ivan Pavao I. – nego i Sin, i zato Brat, papa Franjo u ovoj knjizi svim ljudima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. Svojim izvanrednim riječima Papa se zalaže da mladi naraštaji zauzmu središnje mjesto, naziva ih protagonistima opće povijesti izvlačeći ih s margina na koje su predugo bili potisnuti: veliki odbačenici našega nemirnog vremena zapravo su „napravljeni na isti kalup“ kao i Bog, njihove najbolje odlike ujedno su i njegove, i jedino izgradnjom mosta između starih i mladih moći će se pokrenuti revoluciju nježnosti koja nam je svima silno potrebna. U hrabru, iskrenu i izravnu razgovoru s Thomasom Leoncinijem papa Franjo se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama. Njegova se promišljanja odvažno, mudro i gorljivo bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje. Isprepličući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd. Ove stranice što odišu perspektivom i nadom zasigurno mogu poslužiti obogaćenju svakog čovjeka

godini postavši svjetski bestseler kao i te prethodne dvije knjige razgovora. Bog je mlad Dvije godine poslije knjige Božje je ime Milosrđe , objavljene u preko 100 zemalja, te prošle godine objavljene knjige Oče naš , novi veliki izdavački projekt obilježit će pontifikat pape Franje u 2018. godini: knjiga intervju Bog je mlad , čija će svjetska premijera biti 20.

V tokratni verski oddaji (27.12.2020) IZ RODA V ROD nacionalnega programa RADIA MARIBOR - o svojem pogledu na duhovnost in Boga pričujeta predstavnika mlade in najmlajše generacije - ŠPELA PEČOVNIK - 12.letna učenka osnovne šole Blaža Arniča v Lučah v Gornji Savinjski dolini in JAKA HLIŠ - 23 ... Medak: "Niti jedna studija ne pokazuje da smo mi izvor zaraze" Zagreb News 0. 26.

POVEZANE KNJIGE