Najbolje doba našeg života

Najbolje doba našeg života - Scurati, Antonio | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Scurati, Antonio
DIMENZIJA
6,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Najbolje doba našeg života.pdf
ISBN
4484936855167

OPIS

Leone Ginzburg nikada nije uzeo oružje u ruke, pa ipak, teško je naći čovjeka koji se u Mussolinijevoj Italiji glasnije suprotstavio fašizmu. Od siječnja 1934. do veljače 1944. kad nakon mučenja umire u rimskom zatvoru ostavljajući za sobom jedno od najljepših ljubavnih pisama, ovaj blagi ali nepokolebljivi čovjek ponavljat će svoje “ne” ludilu i nečovječnosti, izabirući uvijek iznova onaj teži put – stazu koja će mu donijeti zatvor i progonstvo, ali i poštovanje i ljubav, pretvorivši ga u junaka talijanskog pokreta otpora. Jedno desetljeće hrabrosti i poštenja, desetljeće jednog života koje je napravilo razliku. U romanu koji prati život briljantnog mladog intelektualca Leonea i njegove supruge, slavne talijanske spisateljice Natalije Ginzburg, Antonio Scurati plastično ocrtava sliku jednog vremena, s njegovim najmarkantnijim protagonistima, njegovim konformizmima i junaštvima, dvojbama i izborima. Najbolje doba našeg života ono je u kojem se bori, pati, zaljubljuje i voli, a Scuratijev roman strastvena je i nadahnjujuća priča koja sudbinu Leonea i Natalije Ginzburg, Cesarea Pavesea i Giulija Einaudija veže uz one takozvanih običnih ljudi, autorovih djedova i baka, koji su živjeli pod istom diktaturom, istim bombama i istim iskušenjima Drugoga svjetskog rata – donoseći vlastite odluke i plaćajući cijenu za njih. “Duboko i zapanjujuće djelo… Scurati se književnošću bavi kao činom radikalne spoznaje i moralnog izazova.” – Il Corriere della sera “Portret Ginzburga koji odbija prisegnuti na vjernost fašizmu moćan je od samog početka.” – La Repubblica “Iz knjige u knjigu Scurati nas i dalje uspijeva zapanjiti.” – Il Sole 24 ore “Vješto restaurira sliku civilnog društva kakvo je Italija mogla biti… i to je način da se obnovi sjećanje na njezinu najstvarniju vrijednost.” – La Stampa “Dirljiv roman, trezvene i koncentrirane ljepote.” – Avvenire

do veljače 1944. kad nakon ... Najbolje doba našeg života ono je u kojem se bori, pati, zaljubljuje i voli, a Scuratijev roman strastvena je i nadahnjujuća priča koja sudbinu Leonea i Natalije Ginzburg, Cesarea Pavesea i Giulija Einaudija veže uz one takozvanih običnih ljudi, autorovih djedova i baka, koji su živjeli pod istom diktaturom, istim bombama i istim ... ,,Najbolje doba našeg života" ono je u kojem se bori, zaljubljuje, pati i voli, a Skuratijev roman strastvena je priča koja sudbinu Leonea, njegove supruge, Cesarea Pavesea i Giulia Einaudia veže uz one takozvane obične ljude, autorove pretke, koji su živeli pod istom diktaturom i istim iskušenjima Drugog svetskog rata. Najbolje doba našeg života ono je u kojem se bori, pati, zaljubljuje i voli, a Scuratijev roman strastvena je i nadahnjujuća priča koja sudbinu Leonea i Natalije Ginzburg, Cesarea Pavesea i Giulija Einaudija veže uz one takozvanih običnih ljudi, autorovih djedova i baka, koji su živjeli pod istom diktaturom, istim bombama i istim ... Godišnja doba našeg života i biznisa.

stranice nadalje, Scurati opisuje nastanak svoje knjige. Istovremeno, objavljuje manifest dokumentarnog romana koji bi se bazirao na nekoliko činjeničnih egzistencija, i stvarnih osoba, kako bi, naposljetku završio u fikciji.

POVEZANE KNJIGE