Bijela mačka

Bijela mačka - d`Aulnoy, Marie Catherine | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
d`Aulnoy, Marie Catherine
DIMENZIJA
8,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijela mačka.pdf
ISBN
8665500286439

OPIS

Pažljiv čitatelj u ovoj će bajci naći neke poznate motive: ponešto podsjeća na Ljepoticu i zvijer, premda s obrnutim ulogama, ponešto na Matovilku. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama. Premda autorica – koja je živjela u sedamnaestom stoljeću – ovaj tekst nije namijenila djeci, vjerujemo da će najmlađi, kao i svi ostali čitatelji, znati uživati u njezinom mačjem dvoru i vilinskom voću, dramatičnim obratima i diskretnom smislu za humor, u čudesnom svijetu blistavih boja u kojemu je sve moguće i sve završava dobro

Sve je zabilježeno na snimcima koje je načinio unuk preminulog čovjeka Souffuan, a koji je to zatim podijelio na društvenim mrežama. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama. Premda autorica - koja je živjela u sedamnaestom stoljeću - ovaj tekst nije namijenila djeci, vjerujemo da će najmlađi, kao i svi ostali čitatelji, znati uživati u njezinom mačjem dvoru i vilinskom voću, dramatičnim obratima i diskretnom smislu za humor, u čudesnom svijetu ... Marie Catherine d'Aulnoy Bijela mačka.

Klub plavih perzijskih mačaka, utemeljen 1901. Bijela mačka. Pažljiv čitatelj u ovoj će bajci naći neke poznate motive: ponešto podsjeća na Ljepoticu i zvijer, premda s obrnutim ulogama, ponešto na Matovilku.

POVEZANE KNJIGE