Glavom kroz zid

Glavom kroz zid - Predin, Zoran | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Predin, Zoran
DIMENZIJA
12,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Glavom kroz zid.pdf
ISBN
5434399180279

OPIS

Nepopravljivi romantik, vječni šaljivdžija, neizliječeni nostalgičar, oštar kritičar, neostvareni košarkaš – sve je to i mnogo više jedan od najvažnijih kantautora, pjesnika i pjevača s ovih prostora Zoran Predin. U svojoj drugoj proznoj knjizi Glavom kroz zid Predin se u tridesetak proznih minijatura suvereno kreće od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma. Svejedno prepričava li stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu ili kada opisuje strah od zubara, u baš svakoj životnoj situaciji on bira teži put, bez zadrške se svrstava na stranu slabih i uvijek pliva protiv struje, ne da bi bio drugačiji, već da bi ostao čovjekom. Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Opčinjen malim užicima, ljepotom, hranom, glazbom, morem, prijateljstvima, Zoran Predin u ovim pričama daje cijeloga sebe do posljednjeg poljupca, on hoda po stopama nježnoga sjećanja pozivajući na to putovanje i svoga čitatelja i čitateljicu.

godine u izdanju diskografske kuće Jugoton.Album su producirali Husein Hasanefendić - Hus i Mato Došen.Album se sastoji od osam pjesama od kojih su singlovi "Lutka za bal" i "Crni dan". Tekstove svih pjesama napisao je Hus izuzev pjesama "Djevojke" i "Uvijek ista priča" koje su djelo Jurice Pađen. Sutra, 4.

Objavljen je 1977. godine u izdanju bivšeg Jugotona.

POVEZANE KNJIGE