Meduza

Meduza - Lispector, Clarice | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lispector, Clarice
DIMENZIJA
4,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Meduza.pdf
ISBN
3850735851015

OPIS

Knjiga nedokučiva žanra, koja se ne čita nužno od početka, zbirka je misli koja ponire onkraj struje svijesti. Autorica se prepušta snovitim i senzualnim doživljajima – mirisima cvijeća, slobodi životinjskih nagona, preispitivanju značenja umjetnosti… Djelo je potraga za smislom života i ljudskog bivstvovanja u svijetu. Stil je kompleksan, difuzan, gotovo fantazmagorički. Medij knjževnosti povremeno se pretvara u eter glazbe. Roman Meduza – na portugalskom Živa voda – zbiva se na duhovnom, psihološkom planu na kojem duša razgovara s cijelim tijelom. Čini se da glas u romanu govori sam sa sobom, uglavnom preispitujući svoj položaj u ‘određenom trenutku’. Trenutak se čas pojavljuje kao ljubavnik, čas kao noćna mora, beživotni sugovornik koji nema oblika, koji ne osjeća, ne odgovara, samo jest. O čemu ova knjiga govori? O svemu što nije opipljivo. Može se početi čitati u bilo kojem dijelu, jer u njoj nema logičnog reda, ali cijelo vrijeme je prisutna napetost. Ovo je Clarice u svojoj biti. Sadašnji trenutak u nastojanju da ga se uhvati: “Da, ovo je život sagledan kroz život”

They are best known for their 2019 breakthrough song "Piece of Your Heart", which was a collaboration with British production trio Goodboys.It reached number two on the UK Singles Chart upon release, and was eventually nominated for the Grammy Award for Best Dance Recording. Meduza (grč. Μέδουσα, Médoysa) u grčkoj mitologiji bila je jedna od Gorgona, čudovišna žena koja je ljude pretvarala u kamen.Zajedno sa svojim sestrama Gorgonama - Stenom i Eurijalom - bila je kći morskog boga Forka i Keto ("Forkida"), zajedno sa sestrama Grejama, ili Tifonov i Ehidnin potomak. 'Piece Of Your Heart' by Meduza ft.

Featuring Dermot Kennedy. Produced by Meduza.

POVEZANE KNJIGE