Pčele

Pčele - Friedenthal, Meelis | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Friedenthal, Meelis
DIMENZIJA
6,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Pčele.pdf
ISBN
3958218172721

OPIS

Nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima morao pobjeći sa sveučilišta u Leidenu, mladić Laurentius kreće u estonski grad Dorpat da nastavi studirati. Jedina pratnja na dalekom putovanju kroz kišovite sjeverne predjele njegova je šarena papiga Clodia, koja ga nesretnim spletom okolnosti napušta. Kad stigne u Dorpat, vjerovanja u vještice i vrbin-kralja kojima su Estonci obuzeti bude u Laurentiusu mutna, no jeziva sjećanja. Protiv melankolije se bori na različite načine, i vrbovom korom i puštanjem krvi, no tek će mu tajnovita crnokosa posjetiteljica vratiti želju za životom. Pčele Meelisa Friedenthala sjajan je roman smješten u Estoniju iz 17. stoljeća. Pomalo bajkovit, pomalo mističan, ovaj roman od kojeg vas prolaze trnci nesumnjivo je sjajna prilika za upoznavanje s estonskom književnošću i jednim od njezinih najistaknutijih suvremenih pisaca. “Poetično i uzbudljivo.” – Huffington Post “Napisano divnim i profinjenim jezikom… Veliki užitak čitanja.” – ELM (Estonian Literary Magazine) “Povijesna književna fikcija s daškom mračnijih, natprirodnih sila — napisana takvim stilom da vas obuzima i preplavljuje vaš um. Divan prikaz kako znanstvena volja nadvladava praznovjerje, pri čemu se Friedenthal koristi stvarnim povijesnim događajima kako bi pojačao svoju priču.” – Raul Chapa, BookPeople “I učeno i poetično.” – Kirkus Reviews

Kako uspijevaju u tome? Razmislite o sljedećem: Da bi uspješno sletjela, pčela treba smanjiti brzinu i doslovce je svesti na nulu prije nego dotakne površinu na koju se spušta.Po nekoj logici, za to bi trebala odrediti dva podatka — brzinu svog leta i udaljenost od površine na koju slijeće — te na ... Pčele iz jedne zajednice dnevno mogu posjetiti i do 60 milijuna cvjetova. Štoviše, veza između pčela i cvijeća je toliko jaka da su kroz vrijeme pčele evolucijski poprimile današnji tjelesni oblik koji je najučinkovitiji za oprašivanje cvijeća. Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam pčele.

Pčele izviđačice Pčele radilice koje istražuju nove izvore peluda, nektara, propolisa, vode ili novi dom za pčelinji roj. Pčele njegovateljice Mlade pčele, stare 3 - 10 dana, koje hrane i njeguju leglo u razvoju.

POVEZANE KNJIGE