Pčele

Pčele - Friedenthal, Meelis | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Friedenthal, Meelis
DIMENZIJA
7,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Pčele.pdf
ISBN
7250043134787

OPIS

Nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima morao pobjeći sa sveučilišta u Leidenu, mladić Laurentius kreće u estonski grad Dorpat da nastavi studirati. Jedina pratnja na dalekom putovanju kroz kišovite sjeverne predjele njegova je šarena papiga Clodia, koja ga nesretnim spletom okolnosti napušta. Kad stigne u Dorpat, vjerovanja u vještice i vrbin-kralja kojima su Estonci obuzeti bude u Laurentiusu mutna, no jeziva sjećanja. Protiv melankolije se bori na različite načine, i vrbovom korom i puštanjem krvi, no tek će mu tajnovita crnokosa posjetiteljica vratiti želju za životom. Pčele Meelisa Friedenthala sjajan je roman smješten u Estoniju iz 17. stoljeća. Pomalo bajkovit, pomalo mističan, ovaj roman od kojeg vas prolaze trnci nesumnjivo je sjajna prilika za upoznavanje s estonskom književnošću i jednim od njezinih najistaknutijih suvremenih pisaca. “Poetično i uzbudljivo.” – Huffington Post “Napisano divnim i profinjenim jezikom… Veliki užitak čitanja.” – ELM (Estonian Literary Magazine) “Povijesna književna fikcija s daškom mračnijih, natprirodnih sila — napisana takvim stilom da vas obuzima i preplavljuje vaš um. Divan prikaz kako znanstvena volja nadvladava praznovjerje, pri čemu se Friedenthal koristi stvarnim povijesnim događajima kako bi pojačao svoju priču.” – Raul Chapa, BookPeople “I učeno i poetično.” – Kirkus Reviews

Ocjenjeno 0 od 5. 90,00 kn 75,00 kn. Pčele bi već bile dostavljene međimurskim kolegama, ali smo zamoljeni da pričekamo proljeće jer se ne zna do kad traje karenca sredstva koje je izazvalo smrtnost pčela.

Tijelo joj je prekriveno dlačicama te je prepoznatljive crno-žute pruge. Pčele su leteći kukci, bliski srodnici bumbara, a dalji osa i mrava.. Na svijetu ima približno 20 000 vrsta pčela, te se nalaze na svim kontinentima osim Antarktike.Hrane se nektarom primarno kao izvorom energije, te peludom, kao izvorom proteina..

POVEZANE KNJIGE