Put u Gonars

Put u Gonars - Petković, Nikola | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petković, Nikola
DIMENZIJA
4,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Put u Gonars.pdf
ISBN
9377922474867

OPIS

Bakar. Drugi svjetski rat. Mlada žena usred noći odvedena je i internirana u Gonars, fašistički logor u Italiji. Iza nje ostaju četverogodišnja kći i suprug. Što je proživjela u “spektaklu jada i ljudske degradacije”? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju? Nikola Petković oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i “zagubljenim” iluzijama. O autoru Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković rođen je 1962. Redoviti je profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Autor je osamnaest knjiga raznih rodova, žanrova i vrsta. Put u Gonars njegov je četvrti roman.

Pročitajte više. Nikola Petković u knjizi 'Put u Gonars' oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu - priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković predstavio je u srijedu u Zagrebu novi roman "Put u Gonars", romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu temeljenu na autentičnim svjedočanstvima talijanske okupacije prema zapisima autorova djeda pronađenima u bilježnici otkrivenoj nakon njegove smrti…. Petković je zadnji u nizu hrvatskih autora koji su čitav mjesec predstavljali svoje radove u knjižnici s ciljem popularizacije čitanja hrvatskih autora i njihovih djela. Roman „Put u Gonars" objavljen je 2018.

Knjiga pod nakladom PROFIL KNJIGA D.O.O. izdana je kao meki uvez.

POVEZANE KNJIGE