Snježno sljepilo

Snježno sljepilo - Jonasson, Ragnar | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jonasson, Ragnar
DIMENZIJA
8,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Snježno sljepilo.pdf
ISBN
8089070847968

OPIS

“Fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti.” Northerncrime WordPress U malo, izolirano ribarsko mjesto Siglufjör?ur na krajnjem sjeveru Islanda stigla je zima tako da se do njega može doći samo kroz stari planinski tunel. Jedna je mlada žena pronađena polumrtva, krvava i bez svijesti kako leži na snijegu u svom vrtu. Gotovo istodobno u lokalnom kazalištu smrtno strada poznati pisac nakon pada niz stepenice. Pred mladim i neiskusnim policajcem, koji je direktno s Policijske akademije u Reykjaviku stigao u Siglufjör?ur, nalazi se veliki izazov u kojem mora razlučiti istinu od laži i otkriti skrivene zločine iz prošlosti, a sve to u maloj i zatvorenoj sredini u kojoj nikome ne može vjerovati i u kojoj ga neprekidne snježne mećave i vječna noć dovode do ruba očaja… Prva knjiga u serijalu kriminalističkih romana “Mračni Island” Nominacija za američku nagradu Barry (St. Martin’s Press) kao najbolje originalno džepno izdanje Najprodavanija knjiga na servisu Amazon Kindle za Veliku Britaniju i Australiju IZ TISKA “Proza Ragnara Jónassona prožeta je pjesničkom ljepotom od koje vas prolaze trnci.” Peter James “Snježno sljepilo zaslijepit će vas od oduševljenja, a izvrstan lik Arija Thóra dobrodošao je novak u panteonu skandinavskih detektiva.” William Ryan “Jedan od najboljih kriminalističkih romana 2015.” The Independent “Ako je Arnaldur kralj, a Yrsa kraljica islandskog krimića, Ragnar je svakako njihov prestolonasljednik!” EuroCrime “Ragnar predivno dočarava klaustrofobiju islandskog ribarskog gradića, snijegom izoliranog od ostatka svijeta.” Ann Cleeves “Sjajno! Svi likovi u romanu, čini se, imaju neku tajnu… ” Christine Poulson O AUTORU Ragnar Jónasson (Reykjavik 1976.) islandski je pisac i prevoditelj. Najpoznatiji je po serijalu trilera Mračni Island koji započinje romanom Snjóblinda (Snježno sljepilo) iz 2010. i čija prava na TV adaptaciju je otkupila britanska produkcijska kuća “On the Corner”. Preveo je na islandski četrnaest romana Agathe Christie, nekoliko mu je kratkih priča objavljeno u njemačkim i islandskim književnim časopisima, a radio je i kao izvjestitelj za Islandsku nacionalnu radioteleviziju. Prevoditeljica s engleskoga: Zrinka Pavlić

Ako ništa drugo, zato što je radnja na Islandu. Skoro je pa jednako hladno, ali malo drugačiju sliku dobijete dok je čitate Priča prati Arija Thora koji iza sebe u Reykjaviku ostavlja dugogodišnju […] Što uzrokuje sljepoću? U razvijenim zemljama, vodeći uzroci sljepoće su očne komplikacije npr.

Snijeg mnogo jače reflektira sunce, zbog svoje intenzivne bjeline, te tako može i do 80% jače reflektirati UV zrake od bilo kojeg drugog predmeta ili pojave. Kritičari su ustvrdili da je nagrađivani roman Ragnara Jónassona 'Snježno sljepilo' vrlo uspjelo djelo, 'fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti', krimić koji je prožet gotovo pa poetskim dionicama, i koji uvjerljivo dočarava klaustrofobiju islandskog ribarskog gradića, snijegom izoliranog od ostatka svijeta. Snježno sljepilo - Ragnar Jonasson - islandski pandan Agathi Christie. Alis Marić ... Snježno sljepilo definitivno nije knjiga koju pročitate i odmah je zaboravite, a za razliku od tipičnih skandinavskih krimića, ovaj ipak malo iskače.

POVEZANE KNJIGE