Mojsijev zakon

Mojsijev zakon - Harmon, Amy | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Harmon, Amy
DIMENZIJA
11,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mojsijev zakon.pdf
ISBN
9710222001957

OPIS

Netko ga je pronašao u košari u praonici rublja, omotanog u ručnik, starog tek nekoliko sati i na rubu smrti. Nazvali su ga bebom Mojsijem kada su podijelili njegovu priču na večernjim vijestima – maleno dijete ostavljeno u košari u prljavoj praonici, dijete koje je rodila majka ovisnica i za kojega se očekivalo da će imati svakojake probleme. Crack bebu, Mojsija, zamišljala sam s ogromnom pukotinom koja se protezala uzduž njegova tijela, kao da je slomljen pri rođenju. Znala sam da to nije značenje tog pojma. No ta mi se slika urezala u pamćenje. Možda me upravo to što je bio slomljen i privlačilo k njemu od početka. Sve se to dogodilo prije no što sam se ja rodila, a kada sam ga upoznala i kada mi je mama ispričala o njemu, priča je već postala stara vijest i nitko nije želio imati ništa s njime. Ljudi vole bebe, čak i bolesne bebe. Čak i crack bebe. No bebe odrastaju u klince, a klinci odrastaju u tinejdžere. Nitko ne želi imati posla s problematičnim tinejdžerima.

Ondje je stajao sve dok Gali nisu zapalili Rim oko 390. god.

Mojsijevoj u izvornom tekstu riječ za "ljubav" u raznim oblicima pojavljuje se oko 20 puta. "Ljubi bližnjega svojega kao sebe samoga" bila je druga po važnosti zapovijed u čitavom Zakonu (3. Poslanica Hebrejima 10 tvrdi da Mojsijev zakon „posjeduje samo sjenu budućih dobara," a time želi reći da su dnevne žrtve, koje su svećenici prinosili za grijeh naroda, samo predstavljale krajnju Žrtvu - Isusa Krista, čija je žrtva jednom zauvijek donijela zadovoljenje Božje pravde onima koji vjeruju u Njega. Ako ideš na misu i na putu prema crkvi dogodi ti se da sretneš čovjeka koji leži na tlu, sav u krvi te mu je potrebna njega, nemoj postupiti kao pismoznanac koji se, kako bi išao naučavati Mojsijev zakon, ne zaustavlja pomoći ili kao svećenik koji se, kako bi otišao u hram obaviti obred, ne zaustavlja. „Mojsijev zakon" je pronađeno 1 rezultata.

POVEZANE KNJIGE