Pro-izvedeno u hrvatskoj

Pro-izvedeno u hrvatskoj - Biočina, Ivana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Biočina, Ivana
DIMENZIJA
11,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Pro-izvedeno u hrvatskoj.pdf
ISBN
4973551141610

OPIS

Studiozna knjiga koja pruža odličan prikaz socijalne i ekonomske povijesti tekstilne industrije u Hrvatskoj. Autorica Ivana Biočina kroz povijesni pregled, suvremena događanja, iskustva pojedinaca i sudbine tvornica istražuje i prikazuje kako se hrvatska tekstilna industrija nosi s procesima koji pogađaju najglobaliziraniju industriju na svijetu, nalazeći se pritom na iznimno značajnom mjestu – između Europe i Istoka. Nadalje, otkriva nove tendencije vraćanja tekstilne industrije u Europu uz shvaćanje da se država ne može oslanjati samo na uslužni sektor već da osnova mora biti u proizvodnji. Knjiga predstavlja jedinstveni, dosad nenačinjen, nepostojeći te stoga znanstveno vrijedan i inovativan pregled povijesti i suvremenosti tekstilne industrije u Hrvatskoj. Ivana Biočina, magistra inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva, smjer dizajn i projektiranje, autorica je knjige Modus vivendi. Ogled o političkom, ekonomskom i društvenom u modi (2014.), kao i knjige o tekstilnoj industriji koja izlazi početkom 2017. godine. Dobitnica je nekoliko nagrada za pisanje, među ostalim stipendije Zaklade Robert Bosch u suradnji s ‘Literaturhaus Berlin’ i nobelovkom Hertom Müller (2015.). i Rektorove nagrade za rad iz teorije mode (2007.). Od 2006. godine objavljuje tekstove o teoriji mode, kostimografiji, arhitekturi, dizajnu i glazbi. Autorica je više dokumentarnih drama. Posljednjih godinu dana provela je u istraživanju tekstilne industrije u Hrvatskoj, a trenutno priprema scenarij za dugometražni dokumentarni film na tu temu.

U Zagrebu su jučer potvrđena dva slučaja, kod muškarca i djeteta, a njihovi kontakti su obrađeni. "Za sve sada možemo reći da su zaraženi u Hrvatskoj.

Olovka i knjižna oznaka "Hrvatska u srcu" još je jedan praktičan glagoljički suvenir iz naše ponude. Na olovci piše "Hrvatska u srcu" na glagoljici, a na knjižnoj oznaci su osim natpisa navedena i sva slova glagoljice. Predstavljamo RINO Institut i vrtić "Ružićnjak - klinci Rinci".

POVEZANE KNJIGE