Usnena predaja

Usnena predaja - Matić, Suzana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matić, Suzana
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Usnena predaja.pdf
ISBN
4221640107826

OPIS

“Što se zbiva s pjesnikinjama i pjesnicima emocije kad prestanu cijelim bićem voljeti tog važnog ‘Drugog’, tu svoju, uvjetno rečeno, polovicu? Kamo odlaze stihovi koji više nisu upućeni idealnoj ljubavi, kome se pišu i kako svjedoče kraj ljubavi i unutarnju promjenu, koju svaka velika ljubav donese sa sobom? Kako u zbiljskom svijetu preživljavaju romantici i pjesnici koji se boje da će biti patetični ako su emotivni? Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predajaSuzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma ‘gradi’, a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno ‘izgrađuje’, kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Snaga poezije Suzane Matić je u tome što emocija nije prezrena, što subjekt može bježati od nje, i govoriti da je očvrsnuo ili ‘odrvenio’, i mi mu donekle vjerujemo, ali u presudnim trenucima, kad je zaista apsolutno iskren, on nam i dalje pjeva istu, jednu jedinu pjesmu, a to je pjesma ljubavi.” Irena Matijašević

Postoji, dakle, jedna usmena i jedna pisana tradicija predaje znanja. Oba oblika su još uvijek aktualna i u upotrebi, pri čemu pisana tradicija u njezinom današnjem obliku dolazi do izražaja u kućnom studiju, tako da student prima pisani studijski materijal, tzv. USNENA PREDAJA.

Između ostalog, pod tradicijom se podrazumijeva usmena predaja kao takva; prenošenje znanja o uobičajenom Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predaja Suzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma 'gradi ... Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predaja Suzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma 'gradi', a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno 'izgrađuje', kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Suzana Matić: Usnena predaja (izbor) Autor/ica: Suzana Matić . poezija suzana matic usnena predaja.

POVEZANE KNJIGE