Usnena predaja

Usnena predaja - Matić, Suzana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matić, Suzana
DIMENZIJA
12,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Usnena predaja.pdf
ISBN
7634273153345

OPIS

“Što se zbiva s pjesnikinjama i pjesnicima emocije kad prestanu cijelim bićem voljeti tog važnog ‘Drugog’, tu svoju, uvjetno rečeno, polovicu? Kamo odlaze stihovi koji više nisu upućeni idealnoj ljubavi, kome se pišu i kako svjedoče kraj ljubavi i unutarnju promjenu, koju svaka velika ljubav donese sa sobom? Kako u zbiljskom svijetu preživljavaju romantici i pjesnici koji se boje da će biti patetični ako su emotivni? Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predajaSuzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma ‘gradi’, a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno ‘izgrađuje’, kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Snaga poezije Suzane Matić je u tome što emocija nije prezrena, što subjekt može bježati od nje, i govoriti da je očvrsnuo ili ‘odrvenio’, i mi mu donekle vjerujemo, ali u presudnim trenucima, kad je zaista apsolutno iskren, on nam i dalje pjeva istu, jednu jedinu pjesmu, a to je pjesma ljubavi.” Irena Matijašević

Godina izdanja: 2019. Opis "Što se zbiva s pjesnikinjama i pjesnicima emocije kad prestanu cijelim bićem voljeti tog važnog "Drugog", tu svoju, uvjetno rečeno, polovicu? ... usmena predaja Na istoku Na istoku sve je put, i nagomilano I nema blata, jame, telefonske žice Zapadno od zapada I duša je uvijek tamo negdje I nesreća uvijek sabijena u dolini, uvijek u dolini Hrpa rascjepanih cjepanica, sve mokro, potisnuto, istisnuto Pomično i razgovijetno, hladno, nijemo i stisnute šake i Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predaja Suzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma 'gradi', a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno 'izgrađuje', kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Usnena predaja Published on Apr 18, 2019 Što se zbiva s pjesnikinjama i pjesnicima emocije kad prestanu cijelim bićem voljeti tog važnog 'Drugog', tu svoju, uvjetno rečeno, polovicu... Knjigu Usnena predaja možete kupiti ovdje.

MARC zapis - ID: 80885 ... Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama 'Usnena predaja' Suzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma 'gradi', a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno 'izgrađuje', kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Usmena predaja Turopolja, Posavine, Pokuplja i Vukomeričkih gorica, Velika Gorica. 792 likes · 11 talking about this.

POVEZANE KNJIGE