Rođendanska pisma

Rođendanska pisma - Hughes, Ted | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hughes, Ted
DIMENZIJA
3,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Rođendanska pisma.pdf
ISBN
3919566686469

OPIS

Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije – osvrtanje na piščevu vjerojatno emotivno najkompleksniju vezu, onu s američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath, koja je završila njezinim samoubojstvom u dobi od samo 30 godina (Hughes je sedam godina bio suprug Plathove, a u tom braku rodilo im se dvoje djece). […] Nakon njezine smrti Hughes godinama nije pisao, a javnost ga je dugo prozivala kao glavnoga krivca za tragičan kraj od mnogih obožavane američke pjesnikinje, koju je napustio zbog druge žene. […] Pred čitateljem se oblikuje dirljiv i književno briljantan zapis veze koja je kao malokoja u cjelokupnoj književnosti nakon Drugog svjetskog rata bila praćena i analizirana od svih i svakoga, a ovom zbirkom kao da je konačno pronašla svoj smiraj, neuljepšan i nimalo idiličan, ali baš zbog toga toliko autentičan i potresan. […] Ted Hughes umrijet će tek nekoliko mjeseci nakon objavljivanja ove knjige, 28. listopada 1998. Više od godinu i pol bolovao je od karcinoma, pa je teško oteti se dojmu kako su Rođendanska pisma i svojevrsno pjesnikovo “svođenje računa” sa samim sobom. […] Rođendanska pisma osvojila su mnoge književne nagrade, poput Forward Poetry Prize, 1998., T. S. Eliot Prize, 1998., British Book of the Year… Od 1984. do svoje smrti Hughes je nosio titulu Poet Laureate of England. Prijevod >Rođendanskih pisama prvo je cjelovito predstavljanje nekog rada Teda Hughesa na hrvatskom jeziku. Iz Prevoditeljske bilješke uz Rođendanska pismaTeda Hughesa Tomislav Kuzmanović i Dubravko Mihanović

Svake nedelje dodajemo nova imena i nove pesme. Pošaljite ih slavljeniku - drugarici, bratu, mami, dedi, rođaku, komšiji, učiteljici ili kolegi sa posla. Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije - osvrtanje na piščevu ... Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije - osvrtanje na piščevu vjerojatno emotivno najkompleksniju vezu, onu s američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath, koja je završila njezinim samoubojstvom u dobi od samo 30 godina (Hughes je sedam godina bio suprug Plathove, a ... Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije - osvrtanje na piščevu vjerojatno emotivno najkompleksniju vezu, onu s američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath, koja je završila njezinim samoubojstvom u dobi od samo 30 godina (Hughes je sedam godina bio suprug Plathove, a ... Rođendanska pisma.

Ponekad jedno drugom idemo na živce. Ponekad jedno drugo uzmemo za gotovo. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators ... Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje genera Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije - osvrtanje na piščevu vjerojatno emotivno najkompleksniju vezu, onu s američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath, koja je završila njezinim samoubojstvom u dobi od samo 30 godina (Hughes je sedam godina bio suprug Plathove, a ... Rođendanska pisma (Birthday Letters, 1998.) završno su poglavlje bogate spisateljske karijere jednog od najznačajnijih britanskih pjesnika, ne samo svoje generacije - osvrtanje na piščevu vjerojatno emotivno najkompleksniju vezu, onu s američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath, koja je završila njezinim samoubojstvom u dobi od samo 30 godina (Hughes je sedam godina bio suprug Plathove, a ... Najlepše rodjendanske poruke, za srećan rođendan prijatelju ili prijateljici, drugu, drugarici, bratu, sestri.Ukoliko ste zaljubljeni imamo porukice i za vas.

POVEZANE KNJIGE