Jura i gospođica zavissst

Jura i gospođica zavissst - Simić, Roman | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Simić, Roman
DIMENZIJA
6,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Jura i gospođica zavissst.pdf
ISBN
6065826492083

OPIS

„Osjećao je mnogo toga: čudno komešanje neko, svrdlanje tamo gdje se inače veseli i voli, kao da mu je u grudi zalutao crv s vikinškom kacigom na glavi i sad ga baš ondje boli. Svi imaju bolje kostime! Svi imaju poklona više! Svi slave bolje rođendane, a samo na njegovoj pozivnici da je gusarski party piše!“ Nakon Grigorom Vitezom nagrađene slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade u kojoj su autori maštovito pokazali kako svladati dosadu, u novoj slikovnici genijalnog tandema Jura se hvata ukoštac s novim problemom. Jura je stigao na rođendansku zabavu svog najboljeg prijatelja Roka obučen u gusara, baš kako je na pozivnici i pisalo. No ondje na našao mnoštvo djece i niti jednog jedinog gusara! Iako nije svjestan toga, osjeća zavist i tugu. I brže-bolje pobjegne od svih u dvorište. Ondje nađe svog djeda koji odmah shvati o čemu se radi i ispriča mu svoju priču o tome kako su on i njegov najbolji prijatelj plovili Amazonom i djedu se uvukla zmijica koja se hrani zavišću, rasla je i šaptala ružne stvari. Nije znao kako se tome othrvati pa je pobjegao s broda i više nikad nije vidio svog najboljeg prijatelja. Jura mu silno želi pomoći i dok daje savjete djedu, shvaća kako će sam svladati tu strašnu guju. Nakon izrazito hvaljene i cijenjene slikovnice Baba Jaga i div Zaborav i Grigorom Vitezom nagrađene Jura i kuckalo protiv dosade Roman Simić napisao je nastavak serijala o malom Juri i njegovim problemima. Ovaj put u nešto manje teksta, ali gotovo potpuno rimovanog i sasvim ritmičnog autor objašnjava djeci kako se suprotstaviti negativnim osjećajima i kako vidjeti pozitivno. Roman Simić izvanredan je stilist i zna dočarati priču u malo riječi pa mu nije bilo teško početi pisati za djecu. Manuel Šumberac jedan je od najboljih ilustratora, pun je ideja, majstor je atmosfere i detalja. Njegove su ilustracije pune priča, žive i dojmljive. Roman i Manuel savršeno se nadopunjuju, inspiriraju jedan drugoga i svaki put potiču jedan drugoga da budu još bolji.

Tamo upoznaje svoje male rodice, blizanke Mariju i Anu. JURA I GOSPOĐICA ZAVISSST priča je i o samopouzdanju. Kako se nositi s time da drugi imaju više, bolje, ljepši su, brži su, svi ih vole...? Ali Roman Simić ima lijek: Kad zmijicu onu sretneš, što... Dobitnici ovogodišnje Nagrade „Grigor Vitez" za dječju književnost su književnici Zoran Ferić za priču „San ljetne noći", Roman Simić za slikovnicu „Jura i gospođica zavissst", Nada Mihaljević za slikovnicu „Putovanje u mjestu" , a za ilustraciju ilustratori Manuel Šumberac za slikovnicu „Potraga" i Vendi Vernić ... Roman Simić SADRŽAJ KNJIGE Kako se postaje velik? I kako se sam samcat radi sve ono što rade oni što više nisu baš mladi? Svi stariji od devet, možda čak i od deset, starci koji u rujnu, na primjer, pune groznih dvadeset!? Oni što im pod nosom rastu ogavne crne dlake, oni za koje baka kaže da u kafiću prodaju zjake? „Jura i gospođica Zavissst" posljednja je (ne i zadnja!) slikovnica iz serijala o dječaku Juri na kojem radim s ilustratorom Manuelom Šumbercem i urednicom Ivanom Žderić i moram priznati da me iz pustolovine u pustolovinu sve više veseli. Simićeva uspješna suradnja sa Šumbercem je nastavljena pa su tako nastale slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade (Profil knjiga, 2017.) te Jura i gospođica Zavissst (Profil knjiga, 2019.).

Hrvatski. Nakon izrazito hvaljene i cijenjene slikovnice Baba Jaga i div Zaborav i Grigorom Vitezom nagrađene Jura i kuckalo ... Roman Simić, Manuel Šumberac - Jura i gospođica zavissst - COVER Roman Simić, Manuel Šumberac - Jura i gospođica zavissst - COVER.

POVEZANE KNJIGE