Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta

Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta - Radošević,Velimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radošević,Velimir
DIMENZIJA
5,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta.pdf
ISBN
2993030295790

OPIS

Posebni postupak ovrhe radi predaje djeteta (prisilno oduzimanje i predaja) nije samo suhoparni sudski ovršni postupak već je povezan i s mnogobrojnim traumama koje u tom postupku, proživljavaju djeca, roditelji, ali i predstavnici tijela koji u njemu glasom zakona moraju sudjelovati. Posebnost ovog ovršnog postupka je što se radi o postupku ovrhe gdje je predmet živo biće, koje, mada malodobno, ima svoje osjećaje, emocije i (ne)privrženost nekome od roditelja i sve to je povezano s nemalim stresom. Knjiga je svojevrsni pokušaj da se jedna vrlo složena materija ovršnog prava, ujedno povezana s provedbom Obiteljskog zakona, pokuša prikazati što jednostavnijim jezikom, ne strogo suhoparnim pravničkim, uz ukazivanje na relevantne propise, domaće i međunarodne, koje valja imati na umu, kao i dati ogledne primjerke odluka koje se donose u takvom posebnom postupku ovrhe. Rad nema pretenziju komentiranja. Prvenstvena ideja je bila, da kroz koloplet raznolikih primjera sudskih odluka iz konkretne sudske prakse, kao i tekstove relevantnih propisa, prikazati kako bi sudovi trebali tumačiti i primjenjivati razmatrani institut.

Naime, termin „predaja djeteta" upućuje na radnju koja se ... 9Stokić, M., „Neki problemi u provedbi ovrhe radi predaje djeteta", Informator, br.

skrbi, Velimir Radošević - Posebni postupak ovrhe - predaja djeteta (prisilno oduzimanje i predaja djeteta) an temelju pravomoćne i ovršne sudske odluke Nakladnik: Paradox d.o.o. Rijeka 2018.

POVEZANE KNJIGE