Što gledaš?

Što gledaš? - Gompertz, Will | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gompertz, Will
DIMENZIJA
7,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Što gledaš?.pdf
ISBN
3913014658516

OPIS

Pridružite se Willu Gompertzu, uredniku za umjetnost BBC-ja i nekadašnjem direktoru u Tate Gallery, na nevjerojatnom putovanju koje će zauvijek promijeniti vaš način gledanja na umjetnost. Od Monetovih lopoča do van Goghovih suncokreta, od Warholovih limenki juhe do Hirstova morskoga psa u formaldehidu, poslušajte najbolje priče koje stoje iza tih remek-djela, upoznajte umjetnike kakvi su doista bili i otkrijte stvarnu bit moderne umjetnosti. Što je točno moderna umjetnost? Zašto postoji toliko puno „izama“? I vrijedi li to išta? U osvježavajućoj, drskoj i uvijek izravnoj knjizi Što gledaš? postavljaju se pitanja koja se vi nikada niste usudili postaviti. Naučit ćete ovo: da nije sva konceptualna umjetnost smeće, da je Picasso kralj (ali Cézanne je možda bolji), da Pollock nije bez veze, da kubizam nema kubuse i da jedan petogodišnjak doista to ne bi znao napraviti. Prevela: Svetlana Grubić Samaržija O autoru: Will Gompertz godinama surađuje s najpoznatijim svjetskim umjetnicima, direktorima muzeja i galerija, piscima, glazbenicima, glumcima i dizajnerima. Autor je popularnog stand up showa o modernoj umjetnosti, koji je izvodio na edinburškom Fringe Festivalu. Njujorški Creativity Magazine uvrstio ga je među pedeset najoriginalnijih mislilaca na svijetu. Knjiga Što gledaš? prevedena je na četrnaest jezika. Svoju drugu knjigu Razmišljaj kao umjetnik objavio je 2015. godine.

Kako je kćer došla doma s utakmice, kaže mi 'tata, rekli su nešto da Saraču nije dobro, da je na hitnoj'. Onda sam mu poslao opet poruku, onako pola u šali 'ajde javi se, gdje si'. „ŠTO GLEDAŠ TRUN U OKU BRATA SVOGA, A BRVNA U OKU SVOME NE OPAŽAŠ" Ima ljudi „sveznajućih", „svemog Add Slider ućih".

Voda im ne prodire stalno, kako se pojavi, tako se i povuče. I livada uz kuću sada je nekoliko centimetara niža nego što je bila, a na tu se stranu slegnula i cijela kuća. Kći Bona Voxa zvijezda je nove Netflixove serije o kojoj svi govore: 'Ima nešto smirujuće u tome kada gledaš kako se raspada nečiji savršen život' Autor: N.

POVEZANE KNJIGE