Kako postati čovjek

Kako postati čovjek - Debeljak, Aleš | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Debeljak, Aleš
DIMENZIJA
5,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako postati čovjek.pdf
ISBN
7510580423043

OPIS

Kakav je postao i bio čovjek koji nam se obraća iz ove knjige? Pjesnik koji je osamdesetih na juriš osvojio pjesničku scenu Slovenije i Jugoslavije, britki književni kritičar i teoretičar, intelek­tualac opće prakse, kulturolog i religiolog, glasni predavač dugog daha koji ostavlja bez daha, pisac tisuća razglednica koje je razaslao po cijelom svijetu, prevoditelj tekstova, ideja i koncepata, džudaš, ljubavnik mnogih pa muž samo jedne, smučar, otac, sin, brat, u “koncentričnim krugovima” svoga identiteta, Ljubljančanin, Slovenac, Jugoslaven (prvih trideset godina), Balkanac, Srednjoeuropljanin, Europljanin, naš čovjek u Americi i, konačno, a ne i manje važno, vjerni i nježni prijatelj. Kako postati čovjek knjiga je pitanja koja nam djetinjstvo i mladost surovo i iznova postavljaju. Ali nije knjiga samo za one iz šezdeset i neke, već je i poziv da se nanovo otkriju rani jadi, svoje djetinjstvo ili ono koje upravo traje, djetinjstvo nekih novih klinaca, vlastite djece i unuka. Svijet je bio začarano mjesto. S Mladim znalcem u rukama dječak ga je temeljito istraživao, prvo otkrivajući rodni grad. Ljubljana je ostala ishodište i mjesto sva­kog povratka, neiscrpni grad čije ulice i toponimi predstavljaju svjetionike djetinjstva. I što je još pronašao u tom svijetu koji se sve više širio? Igor Štiks

Gubitak prsta može onemogućiti svjetskom pijanistu da kvalitetno radi svoj posao. Bolesti glasnica mogu paralizirati pjevača da više ne može nastupati, slomljena noga može za neko vrijeme ili trajno ... Kako postati čovjek Tekstualna građa, tiskana .

Sadržaj košarice možete izmijeniti prije kupnje. Kako postati povjerenik za časopis Čovjek i Svemir? ČOVJEK I SVEMIR POZIVA POVJERENIKE ! Povjerenikom časopisa ČOVJEK I SVEMIR može postati svatko tko želi naš časopis promicati na svojoj školi ili drugdje, te prikupi najmanje 5 pretplatnika. Povjerenik dobiva jedan primjerak časopisa besplatno, kao i pravo na iznos od 10% od prikupljene pretplate na ime poštanskih i drugih troškova. Ipak, ne bi se smjelo nikada, ni u ne znam kakvim okolnostima života i profesije, zaboraviti kako je najvažnije postati dobar čovjek.

POVEZANE KNJIGE