Krivo je jugo

Krivo je jugo - Draganić, Nataša | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Draganić, Nataša
DIMENZIJA
3,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Krivo je jugo.pdf
ISBN
2266261463037

OPIS

Skupina mladih Nijemaca odlučila je doći na Brač kako bi u miru uvježbala kazališnu predstavu. No već i sam dolazak na otok postaje dramatičan: bajkovite “first impressions” brzo se poremete kad njihov kombi završi na rubu ponora. Redatelj i vozač Anton uspije ih izvući iz pogibelji, no glumci Katrin, Michael i Lisa, pisac komada Stefan i njegova djevojka Barbara ne mogu ni naslutiti što ih sve čeka. Kad stignu k Barbarinoj teti Juliji, koja živi u idiličnoj osami sa susjedom, ratnim veteranom Tomom, ona ih smjesti u kuću na stijeni. Premda bi im izolacija trebala pomoći da njihova predstava dobro napreduje, u skupini mladih nastaju trzavice, naročito kad im se pridruži mladi slikar Nikola. No tek kad zapuše jugo, situacija postaje dramatična… U svojem trećem romanu Krivo je jugo njemačko-hrvatska spisateljica Nataša Dragnić na izvrstan je način spojila ljubavnu priču i kriminalistički roman. Maestralno prikazana atmosferičnost juga, izbrušeni likovi i neprekidna latentna napetost razlozi su zbog kojih je ovo uistinu sjajno štivo.“Kod Nataše Dragnić privlači vještina i mirnoća pripovijedanja, uvjerljivost likova i – što je ovom romanu osobito važno – gustoća atmosfere. Roman o južini na našim otocima, ne poznajem nijedan drugi.” – Viktor Žmegač “S juga nam dolazi divlji, nestabilni vjetar – ‘jugo’. Dramatičan roman koji se zbiva u Hrvatskoj.” – Madame

No već i sam dolazak na otok postaje dramatičan: bajkovite "first impressions" brzo se poremete kad njihov kombi završi na rubu ponora. Redatelj i ... Doduše, jugo je vjetar, a južina svakako ima šire značenje od imena samoga vjetra južnoga smjera koji nerijetko donosi kišu i velike valove.

Noviteti, Noviteti za odrasle No Comments. Skupina mladih Nijemaca odlučila je doći na Brač kako bi u miru uvježbala kazališnu predstavu.

POVEZANE KNJIGE