Promjena

Promjena - Yan, Mo | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Yan, Mo
DIMENZIJA
8,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Promjena.pdf
ISBN
2839141902612

OPIS

Promjena, kratki roman dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2012. Mo Yana, na najbolji nas način uvodi u djelo toga velikoga kineskog pisca. Pripovjedač nepouzdana sjećanja opisuje svoje odrastanje u Kini za vrijeme Kulturne revolucije, svoje školovanje, službovanje u vojsci i postajanje slavnim piscem. Kroz život glavnoga junaka prelamaju se i sve promjene koje se događaju posljednjih pedesetak godina u Kini, koja od ruralne zemlje postaje svjetska velesila. Mo Yan u Promjeni pokazuje život i njegove promjene iz perspektive običnog čovjeka te čitatelju oslikava punokrvni, pulsirajući život Kine, koju upoznajemo onakvu kakva uistinu jest. Kroz mješavinu fantastike i stvarnosti te povijesne i društvene perspektive Mo Yan stvorio je svijet koji svojom složenošću podsjeća na one Williama Faulknera i Gabriela Garcíje Márqueza, istovremeno pronalazeći ishodište u staroj kineskoj književnosti i usmenoj tradiciji. Obrazloženje Odbora za Nobelovu nagradu U svojim romanima i pripovijetkama Mo Yan donosi razgranate i složene portrete seoskog života u Kini, često se koristeći životinjama kao fantastičnim pripovjedačima i elementima bajki, koji prizivaju u sjećanje lirske opise južnoameričkih pisaca magičnog realizma. New York Times Mo Yan mogao bi biti kineski Kafka. Kao i on, i Yan ima sposobnost da s raznih strana prouči vlastito društvo i stvori fantastične promjene poput one u “Preobražaju” ili evocira zatupljujuću birokraciju i usputnu okrutnost suvremenih vlasti. Publishers Weekly

Odaberite Korisnici.. Desnom tipkom miša kliknite na Administrator, a zatim odaberite Preimenuj. Promjena prebivališta (odjava i prijava) Zahtjev za prijavu prebivališta podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji (PU/PP) prema mjestu u kojem građanin prijavljuje novo prebivalište.

"nezavisnom" portalu Prigorje.hr pod naslovom "Hajka oko ... Promjena škole Dijete u pravilu upisujete u najbližu osnovnu školu, ali ga - uz odobrenje ravnatelja škole u koju ga želite upisati - možete upisati u drugu školu Pri polasku djeteta u školu, obvezni ste ga upisati u najbližu osnovnu školu prema adresi stanovanja. Promjena podataka u certifikatu podrazumijeva opoziv postojećih te izdavanje novih certifikata sa izmijenjenim podacima što znači da je valjanost certifikata dvije godine (za certifikate srednje razine sigurnosti), odnosno 5 godina (za certifikate standardne razine sigurnosti) od datuma promjene. OD LISTOPADA POČINJE NOVA PROMJENA TV SIGNALA: Evo tko sve treba nove prijemnike i kako se kreću cijene. Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Autor: Danas.hr 18.07.2020.

POVEZANE KNJIGE