Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima

Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima - Vuković Runjić, Milana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vuković Runjić, Milana
DIMENZIJA
11,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima.pdf
ISBN
5585801214964

OPIS

Fascinacija, a i obuzetost čudesnim gradom koji je umjetnicima, jednako kista kao i pera, i nadahnuće, i objekt, i cilj, i žudnja, mjesto na rubu stvarnosti i snova, polazište je priče o dvojici pisaca koji se nikada nisu sreli, čak ni na toj treperavoj točki fantazije. Kroz 1500 godina povijesti Venecije najlakše se kroči s pomoću umjetnosti nastale u njoj i o njoj…

Životni putevi su im se isprepleli samo u uspješnoj knjizi Milane Vuković Runjić Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima. No 15.

godine, točno u 20h, Matoš i Proust srest će se i u stvarnosti po prvi put. Premda se nikada nisu sreli, u knjizi "Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima" pronalaze se odjeci i odbljesci njihovih snova, fantazija i spisateljskih ambicija te osobito čudnovate i skrivene opsesije Venecijom: Proust je oprezan kad piše o njoj da ne podsjeti čitatelja na Johna Ruskina. Matoš nakon jednog popodneva iz Venecije bježi, sluteći da je nakon lutanja od Beograda do Beča, od ... Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima - 2 ulomak; Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima - 2 ulomak.

POVEZANE KNJIGE