Baršunasti pokrov

Baršunasti pokrov - Nikolova, Olivera | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nikolova, Olivera
DIMENZIJA
6,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Baršunasti pokrov.pdf
ISBN
4942920047173

OPIS

Sedam noveleta koje u cjelinu povezuju dvije konstante: ubojstvo, krucijalni temat i lajtmotiv, te rodom determiniran profil junakinja. Sve su naime žene. I sve su, dakako, ubojice. Ubojstva koja su počinile su vjerodostojna: autorica ih je preuzela iz knjige Rječnik ubojica Renéa Reouvena, odabirući ubijačice iz različitih vremena, sredina i društvenih slojeva; francusku markizu iz 17. stoljeća, bečku piljaricu s početka 20. stoljeća, norvešku domaćicu s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, dvije makedonsko-bugarske političke atentatorice iz 20. stoljeća… Nijedna od njih ne ubija impulzivno ili incidentno, već posve racionalno, pri punoj svijesti, planski. Prema ocjenama kritike, riječ je o dosad najboljoj knjizi Olivere Nikolove, najzrelije, nesumnjivo najuspješnije i najnagrađivanije makedonske autorice koju često (i s pravom) uspoređuju s Marguerite Duras. Jelena Lužina

Ako želite sudjelovati, pridružite nam se na Facebook grupi Čitateljski klub +, svi ste dobrodošli! Na ovom klubu dosad smo čitali: Uz to, baršun ima nešto viši pokrov od baršuna (preko 3 milimetra). Koja je priča o baršunu? Baršun je tkanina koja se prvi put u velikoj mjeri koristi u Indiji.

Sjećamo se kako smo prije nekoliko godina doslovno svijećom morale tražiti klasičnu, usku, crnu baršunastu haljinu za doček, a sad se ne možemo odlučiti koju bismo prije kupile… 4 pozicije namještanja naslona. Oslonac za noge koji se može namještati, dodatni baršunasti madrac u sportskom dijelu, korisna stepenica za djetetove noge, pokrov za noge (zimski pokrov), sigurnosni pojasevi u pet točaka vezanja, dodatni međunožni pojas koji se spaja na prednji bumper, ručka obložena eko-kožom, velika košarica za ... Naime, 50-ak njegovih prijatelja i suigrača iz lokalnog nogometnog kluba Prince FC je organiziralo njegov vlastiti sprovod, zajedno s pravim lijesom na kojem je bio baršunasti pokrov s njegovim inicijalima, vikarom koji je vodio obred i pogrebnim vozilom.

POVEZANE KNJIGE