Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka - Matanović, Julijana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matanović, Julijana
DIMENZIJA
10,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka.pdf
ISBN
7838232719286

OPIS

Nakon točno deset godina, a na zahtjev čitatelja, ponovno se pojavljuje knjiga priča koja je jednako dobro primljena i kod publike i kod stručne javnosti. U samo godinu dana doživjela je tada tri izdanja. Nagrađena nagradom „Kiklop“ za najbolju proznu knjigu godine, potvrdila je Julijanu Matanović kao jednu od najvažnijih suvremenih hrvatskih književnica. Ženske sudbine određene samo jednim krivim potezom, muškarci koji odlaze prerano, gradovi koji su obilježili autoričinu biografiju, sve su to teme u kojima se čitatelji lako prepoznaju. „Udarac u psihu“, „Požurite že-ne mo-je“, „Nezaboravak“ „Priča o Ivandi“, „Šuti, gluvo bilo“, samo su neke – od dvanaest priča uključenih u knjigu – kojima se svagda vraćamo i uvijek iznova dobivamo nove odgovore na davno postavljena pitanja. O autorici: Julijana Matanović, suvremena je hrvatska književnica i književna znanstvenica. Uz brojne stručne knjige objavila je zbirke priča Zašto sam vam lagala (Nagrada Josip i Ivan Kozarac), Kao da smo otac i kći, Laura nije samo anegdota, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka (Nagrada Kiklop), Božićna potraga, Samo majka i kći, I na početku i na kraju bijaše kava te dva romana: Bilješka o piscu i Tko se boji lika još. S Ankom Dorić napisala je knjigu za mlade One misle da smo male nagrađenu nagradama Anto Gardaš, Mali princ i Kiklop. Za mlade je napisala još dvije knjige Rečeno – učinjeno i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom. U zbirci Cic i svila u izboru autorice objavljene su njezine najbolje priče.

Preporuči članak Naslovom koji je posveta slavonskome piscu s početka prošlog stoljeća Jozi Ivakiću, čija je zbirka nosila naslov "Knjiga od žena i ljubavi", Julijana Matanović ponovo starta prema vrhovima ljestvica čitanosti, što će joj ... "Knjigom od muškaraca, žena, gradova i rastanaka" Julijana Matanović odlučila se vratiti stilu pripovijedanja koji ju je učinio jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih spisateljica. Upravo će zato duh njezinih najpopularnijih knjiga "Zašto sam vam lagala" i "Bilješka o piscu" stalno lebdjeti nad mislima čitatelja ove knjige i ... "Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka" (2009.), nagrađena Kiklopom za najbolje prozno djelo godine, se sastoji od 12 priča, razdijeljenih u cjeline o ženama, muškarcima, gradovima i rastancima, ujedinjeno i veznim nitima.

Romani BRAĆA. 19,90 ... nova knjiga julijane matanović.

POVEZANE KNJIGE