Ruža u oluji

Ruža u oluji - Stojić, Mile | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojić, Mile
DIMENZIJA
3,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruža u oluji.pdf
ISBN
1124209696640

OPIS

Osim što je jedan od najmoćnijih pjesnika na našim prostorima, Mile Stojić je umjetnik novinarstva, i to onog novinarstva koje postupno nestaje, koje se povlači u zadnje rovove pred svakodnevnim naplavinama trivijalnosti, pred svim tim senzacionalnim i spektakularnim i ekskluzivnim informacijskim obiljem koje služi zaglupljivanju i držanju u pokornosti. Gotovo bi se moglo reći da knjige poput ove imaju spomeničku vrijednost, ne samo zbog svojeg sadržaja, nego kao podsjetnik na vrijeme kada je za bavljenje novinarstvom trebalo imati pameti, stila i morala … U svakom od Stojićevih zapisa ima više morala – dakle kreativnosti, dakle otpadništva – nego u godišnjim kompletima kurentnih tiskovina. Zato je i naslov ove knjige najuputnije čitati kao skicu za portret njenog autora. Viktor Ivančić

Napiši recenziju. Cijena 230,00 kn Osim što je jedan od najmoćnijih pjesnika na našim prostorima, Mile Stojić je umjetnik novinarstva, i to onog novinarstva koje postupno nestaje, koje se povlači u zadnje rovove pred svakodnevnim na... U oluji ruža Bachmann Ingeborg Nakon što se nedavno, također u izdanju MeandarMedie te prijevodu Trude Stamać, pojavio izbor iz Celanovih stihova naslovljen "Crna mostarina" (nužan nakon što je kapitalno sarajevsko izdanje iz 1975., koje se po BiH još uvijek ponegdje dade kupiti za kakav nenovac, postalo kod nas praktički nenabavljivo), na neki način logičan korak vodio je k ... Ruža u oluji.

Cijena 230,00 kn Osim što je jedan od najmoćnijih pjesnika na našim prostorima, Mile Stojić je umjetnik novinarstva, i to onog novinarstva koje postupno nestaje, koje se povlači u zadnje rovove pred svakodnevnim na... U oluji ruža Bachmann Ingeborg Nakon što se nedavno, također u izdanju MeandarMedie te prijevodu Trude Stamać, pojavio izbor iz Celanovih stihova naslovljen "Crna mostarina" (nužan nakon što je kapitalno sarajevsko izdanje iz 1975., koje se po BiH još uvijek ponegdje dade kupiti za kakav nenovac, postalo kod nas praktički nenabavljivo), na neki način logičan korak vodio je k ... Ruža u oluji. Brenda Joyce.

POVEZANE KNJIGE