Dekameron i druga djela

Dekameron i druga djela - Boccaccio, Giovanni | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boccaccio, Giovanni
DIMENZIJA
12,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Dekameron i druga djela.pdf
ISBN
4172198309844

OPIS

Boccaccio je u Dekameronu stvorio nepreglednu galeriju neposrednih, psiholoških istinitih likova iz svih društvenih slojeva i raznih sredina talijanskoga srednjovjekovnog društva. Ne odajući izravne težnje namjerno satiričkog popravljača ljudskih poroka, pjesnik građanske komune opredjeljuje se za prirodnu jednakost ljudi, koji se razlikuju samo po vrlini i inteligenciji. Osim dvadeset novela iz Dekamerona, čitatelj će u ovom izboru naći i odlomke iz Rima, Filocola, Filostrata, Tezeide, Ameta, Elegije gospe Fiammette, Spjeva o fiezolanskim nimfama, Korbača i Raspravice u pohvalu Dantea. Priredio Mate Zorić, preveli: Jerka Belan, Frano Čale, Mate Maras i Mate Zorić.

Ono je plod velikog i svestranog životnog iskustva pesnikovog, njegovog dobrog poznavanja života i mentaliteta aristokratskog i građanskog sloja tadašnjih italijjanskih gradova. Nastalo Find the best information and most relevant links on all topics related toThis domain may be for sale! 7 Giovanni Boccaccio: Dekameron UVOD U PRVI DAN Počinje prvi dan Dekamerona, u kojem se, po piščevom obrazloženju razloga koji su nagnali osobe o kojima će biti riječ da se sastanu i zajedno pripovijedaju, pod vladanjem Pampineje govori o zgodama koje su najviše po volji svakome od njih.

Prikaži sve (3) Česta pitanja. Koji je rok isporuke paketa? Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana.

POVEZANE KNJIGE