Dekameron i druga djela

Dekameron i druga djela - Boccaccio, Giovanni | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boccaccio, Giovanni
DIMENZIJA
10,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Dekameron i druga djela.pdf
ISBN
4334821800778

OPIS

Boccaccio je u Dekameronu stvorio nepreglednu galeriju neposrednih, psiholoških istinitih likova iz svih društvenih slojeva i raznih sredina talijanskoga srednjovjekovnog društva. Ne odajući izravne težnje namjerno satiričkog popravljača ljudskih poroka, pjesnik građanske komune opredjeljuje se za prirodnu jednakost ljudi, koji se razlikuju samo po vrlini i inteligenciji. Osim dvadeset novela iz Dekamerona, čitatelj će u ovom izboru naći i odlomke iz Rima, Filocola, Filostrata, Tezeide, Ameta, Elegije gospe Fiammette, Spjeva o fiezolanskim nimfama, Korbača i Raspravice u pohvalu Dantea. Priredio Mate Zorić, preveli: Jerka Belan, Frano Čale, Mate Maras i Mate Zorić.

novelu pripovijeda Fiammetta, 9. novelu Neifilina, a u Sedmom danu 4. Analiza dela: Dekameron - Đovani Bokačo Dekameron je prvo veliko delo pripovedne proze u italijanskoj književnosti.

Dolazi od grčke riječi deka hemeron, što znači deset dana. DEKAMERON I DRUGA DJELA - giovanni boccaccio (64538) - Dekameron (1348-1353), što znači knjiga deset dana. U zbirci od sto novela, dok kuga vlada u Firenci, sedam djevojaka i tri mladića provode vrijeme u prirodi pričajući naizmjenice ... Dekameron i druga djela - Izbor - Poezija,Giovanni Boccaccio,Očuvano. DEKAMERON I DRUGA DJELA, Giovanni Boccaccio.

POVEZANE KNJIGE