Kako preživjeti razvod roditelja

Kako preživjeti razvod roditelja - Mudrinić, Sanja | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mudrinić, Sanja
DIMENZIJA
6,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako preživjeti razvod roditelja.pdf
ISBN
6969653681073

OPIS

Razvod braka sve je češća pojava, pa ma koliko bio opravdan, u dječjoj glavi je to strašna stvar. Nemoćni su i uplašeni, pred njima je velika nepoznanica. Knjiga je namijenjena djeci školskog uzrasta, pokušava im na jednostavan način objasniti šta je razvod i savjetom olakšati taj traumatski period u životu.

Kako bi se izbjegla razvod, možete posegnuti za tu pomoć kao nešto za život neko vrijeme odvojeno jedni od drugih. Kako preživjeti razvod roditelja. Sanja Mudrinić: Kako preživjeti razvod roditelja.

Izuzetno je važno pojasniti im kako nisu oni krivi za razvod braka roditelja jer je to stvar odraslih, a ne djece. Važno je, zakođer, reći i pokazati djeci da ih volite i kako odluka o razvodu nema nikakve veze s ljubavi oba roditelja prema njima. Mnoge supruge ne mogu sabrati osjećaje u šaku i ne znaju kako preživjeti razvod od svog supruga, savjet psihologa pomoći će u prevladavanju poteškoća.

POVEZANE KNJIGE